• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kval): BiH umalo napravila veresiju!

Bosna i Hercegovina vodila je 24 razlike u Rumuniji, a nakon prekida zbog nestanka struje u dvorani, domaćin umalo stigao "zmajeve" - 84:79.

 EP (kval): BiH umalo napravila veresiju! Izvor: MONDO

Izabranici Ace Petrovića su zabilježili treću pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket , ali su ponovo pokazali dva lica…Briljirali su u prvom dijelu, koji su riješili u svoju korist sa 20 razlike, a u drugom bezglavo jurcali po parketu.

Možda je malo svemu kumovao nestanak struje u u dvorani u Sibiju (?!) u posljednjem napadu Nihada Đedovića u prvom poluvremenu zbog čega je početak trećeg kvartala kasnio 15-ak minuta.

A kada je napokon kvar s električnom energijom otklonjen, "zmajevi" su opet nastavili u istom ritmu. Tako se barem činilo jer su u prvim minutama trećeg perioda poveli sa 24 razlike.

Rumuni su bili u nokdaunu, ali su do početka posljednje četvrtine uspjeli da naprave razliku i u završnu bitku uđu sa -18.

Pristojna razlika se neočekivano počela topiti zahvaljujući domaćoj seriji trojki i za samo tri minuta u posljednjoj četvrtini prednost BiH je spala na 10 poena.

Vodila se žestoka borba u posljednjem periodu, domaći su stigli do samo pet koševa razlike (77:72), ali su u finišu "zmajevi" ipak uspjeli da stignu do pobjede, prvenstveno zahvaljujući pribranosti Zeka Rajta u ključnim trenucima.

Najbolji u taboru BiH bio je Elmedin Kikanović sa 21, kapiten Mirza Teletović postigao je 20, dok je Nihad Đedović imao učinak od tri pogotka manje.

Rumune koje s klupe predvodi nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne Mladen Ostojić, predvodio je Vlad Moldoveanu sa 22 poena i 11 skokova.

Sljedeći meč u Grupi D za odlazak na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji, tim Ace Petrovića igra za šest dana u Rigi protiv selekcije Letonije, koja je u derbiju kola poražena u Gruziji rezultatom 79:76.

Tabela: BiH 7 (4), Gruzija 6 (3), Letonija 4 (3), Rumunija 4 (3), Holandija 3 (3).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC