• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK RADNIČKI: Jači smo, igraćemo moderno

Košarkaški klub Radnički predstavio tim za novu sezonu. Muta Nikolić: "Napravili smo ratnički sastav, igraćemo kao cijela Evropa".

 KK RADNIČKI: Jači smo, igraćemo moderno Izvor: MONDO

Plasman u finala svih takmičenja i bar jedan trofej - to je zadatak koji su pred novi tim postavili stručni štab i vodeći ljudi kragujevačkog Radničkog pred nastupajuću košarkašku sezonu.

Taj zadatak, odnosno te zadatke treba da ispune: Stefan Sinovec (5), Predrag Vučković (6), Đorđe Milosavljević (8), Stefan Jović (9), Stiven Marković (10), Metju Brajan Emening (11), Stefan Birčević (14), Miloš Borisov (15), Bojan Krstović (21), Danilo Mijatović (22), Teriko Vajt (24), Vladislav Dragojlović (33) i Mark Vortington (44).

Dakle, tim je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Nema Amerikanaca Dejvida Sajmona i Majkla Skota, plejmejkera Miljana Pavkovića, ali dovedeni su neki drugi igrači.

"Igraćemo prepoznatljivo ove godine, različitije nego prošle. U sezoni za nama nismo uspjeli da se plasiramo u šest najboljih ekipa na Jadranu, a to je bila cijena mnogobrojnih pehova. Nadam se da će ova ekipa igrati mnogo bolje, selekcija je znatno jača nego što smo to lani učinili. Ekipa je baš onakva kakvu smo željeli u stručnom štabu. Formirali smo ratnički sastav, zahtijevaću jaku odbranu, brze kontranapade, a sve u cilju da igramo modernu košarku, kao što igra cijela Evropa", rekao je trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić.

Predsjednik kluba Ivan Grujin kaže da je cilj da se napravi korak više u narednoj sezoni, da se izađe u Evropu, ali i da u svim takmičenjima Radnički igra finala.

"Ove godine smo na čelu sa gospodinom Miroslavom Mutom Nikolićem načinili tim koji je po njegovom stručnom ukusu. Uz to, na vrijeme smo okupili igrače sa međunarodnim i evropskim iskustvom, u našim redovima ima i više reprezentativaca. Svi zajedno bi trebalo da budu kadri da se izbore sa izazovima koji će pred njih biti postavljeni, a ove godine će ih biti mnogo. Igraćemo opet na tri fronta, zna se da će Kup Radivoja Koraća biti organizovan u Kragujevcu, čime će biti još jači motiv za nas da pokažemo šta sve znamo i umijemo. Ispred kluba obećavam da će se naredne sezone u Kragujevcu igrati lijepa, moderna košarka, a da će je krasiti ratnički pristup igrača, baš kako to vole ljubitelji ovog sporta u Kragujevcu i kako zaslužuju", rekao je Grujin.

Nazivajući Kragujevac "najsportskijim gradom u Srbiji", gradonačelnik Veroljub Verko Stevanović takođe od košarkaškog tima očekuje da igra sva finala, ali i bar jednu titulu.

"Ozvaničavam ovom prilikom da nam je cilj, zadatak pred javnošću, da u mandatu ove gradske vlasti i Vlade Srbije napravimo veliku halu u Kragujevcu, po svim svjetskim i evropskim standardima. To će podrazumijevati da se bavimo vrhunskim sportom ali i organizujemo vrhunska takmičenja. Na taj način, pored Beograda, i Kragujevac će praktično postati veliki sportski centar Srbije", rekao je Stevanović.

Počasni predsjednik KK Radnički Mlađan Dinkić rekao je da je ideja da Kragujevac u naredne četiri godine dobije "mini arenu", a to bi pratilo i formiranje škole košarke, prije svega za talente iz ovog grada i Šumadije.

"Vjerujem u mog prijatelja Mutu Nikolića, on čini jednu plemenitu misiju ne samo za Kragujevac već i za sve ostale gradove Srbije. Ovakvim pristupom možemo da utičemo na razvoj sporta u čitavoj zemlji. Ovaj tim moći će ravnopravno da se nosi sa beogradskim ekipama u novoj sezoni, pa bolji neka pobijedi", rekao je Dinkić.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC