• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: BiH bolja od „lala“

Izabranici Aleksandra Petrovića upisali četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za EP trijumfom 99:83 nad Holandijom.

 KOŠARKA: BiH bolja od „lala“ Izvor: MONDO

Košarkaši BiH sa ubjedljivih 99:83 ispratili su Holanđane iz Sarajeva, ali do pobjede nisu došli tako lako kao što se čini gledajući konačan rezultat.

Odigrali su izabranici Ace Petrovića odlično prvo poluvrijeme, stvorili solidnu prednost koja je obećavala lak i ubjedljiv trijumf, ali onda to sve prokockali početkom drugog poluvremena pa su u nastavku morali sve iz početka da rade.

Holanđani su upisali odmah prve poene, postigli dva koša, a zatim je sve došlo na svoje mjesto. Teletović, Kikanović i ostali dozvolili su „lalama“ da se drže blizu do 18:14, a onda su serijom od 10:0 stvorili solidnu prednost 28:14 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Holandski košarkaši postigli su poen više od „zmajeva“ u drugoj dionici, ali prednost je na poluvremenu iznosila „plus 13“ odnosno 49:36 i izgledalo je da će se u nastavku BiH lako do pobjede.

A onda totalno opuštanje u redovima bh. tima. Holandđani su to iskoristili i furioznom igrom u trećem periodu topili prednost „zmajeva“ a onda tricom za 61:60 došli u prvo vođstvo poslije onih 4:3 na startu.
Do kraja trećeg poluvremena Holanđani su otišli na 68:64, ali se onda konačno upalio „alarm“ kod bh. košarkaša koji su poslije predaha između treće i četvrte četvrtine ponovo zaigrali kako se od njih očekuje.

Najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović sa šest vezanih poena i Kikanović sa dva preokrenuli su na 72:68, ali su Holanđani još držali priključak i stigli ponovo na samo poen zaostatka 74:73.

I ona kada je najpotrebnije, ponovo je zablistao Teletović. Košarkaš Bruklina „sipao“ je u koš „lala“ i stigao do 36 postignutih poena, a Kikanović mu je pružao podršku pa se njihovom serijom BiH se odlijepila prvo na 81:73 a zatim na 90:78 i utakmica je bila riješena.
Do kraja su bh. košarkaši stigli nadomak „stotke“, Buza nažalost nije iskoristio posljednji napad za probijanje magične cifre, ali je BiH došla do ubjedljive i vrlo vrijedne pobjede 99:83.

Osim briljantnog Teletovića (36 poena, 7 skokova), odličnu partiju pružili su i Rajt sa 24 postignuta poena i Kikanović koji je upisao 20 poena.

„Zmajevi“ sada imaju četiri pobjede i dva poraza u grupi D i nalaze se na drugom mjestu iza Gruzije koja je pobjedom nad Rumunijom 91:74 došla do skora 4 pobjede i jedan poraz, dok su Letonci treći sa 3 pobjede i dva poraza.

U sljedećem kolu BiH igra protiv Gruzije u gostima i pobjedom bi obezbijedila plasman na EP 2013.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC