• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pekmen, Rubio i Kirilenko srušili Dalas

Evropljani u redovima Vulvsa najzaslužniji za trijumf nad Mavsima (114:106), Čikago "na mišiće" dobio Bruklin (83:82), Teletović ni na klupi.

  NBA: Pekmen, Rubio i Kirilenko srušili Dalas Izvor: MONDO

Minesota je u noći između subote i nedjelje na svom parketu izvojevala slatku pobjedu nad Dalasom. Slavili su sa 114:106 poslije produžetka i upisali 12. trijumf ove sezone, iako u sastavu nije bilo Kevina Lava zbog prehlade.

Domaći tim predvodili su Evropljani. Nikola Peković odigrao je maestralnu partiju upisavši 21 poen, devet skokova i tri asistencije, dok je u produžetku briljirao Andrej Kirilenko postigavši u tom delu igre pet od ukupno 14 poena, uz 10 uhvaćenih lopti. Zapažene role imali su i drugi ruski reprezentativac Aleksej Šved - 18 poena i šest asistencija, kao i Riki Rubio koji se vratio na parket poslije devet meseci pauze.

Španski as je poslije teške povrede (pokidani prednji ukršteni ligamenti koljena) konačno zaigrao i odmah na prvom meču prikazao da će biti važan "šraf" u ekipi Minesote. Rik Adelman, logično, nije Rubio dao veliku minutažu, ali je on za 18 minuta na parketu prikazao odličnu partiju - osam poena, uz devet asistencija i tri ukradene lopte.

Kod Dalasa (skor 11-13) najefikasniji su bili O Džej Mejo i Derek Fišer sa po 20 pogodaka.

Toni Parker i Geri Nil predvodili su San Antonio do trijumfa nad Bostonom - 103:88. Francuz je meč završio sa 22 poena i osam asistencija, dok je momak iz Baltimora doprineo pobedi sa 20 poena. Tim Dankan nije imao svoje veče (pet poena, 12 skokova), dok je Manu Đinobili na parketu zbog povrede proveo tek nešto više od četiri minuta i zabeležio jednu trojku.

Kod Bostona, kome je to bio 11. poraz u sezoni, najbolji su bili Pol Pirs i Džejson Teri sa po 18 poena.

Čikago je u neizvjesnoj završnici trijumfovao protiv Bruklina (83:82), napravivši preokret u poslednjoj četvrtini serijom 8:0, za koju je najzaslužniji bio Marko Belineli, ujedno najefikasniji igrač sa 19 poena. Kod gostiju iz Bruklina Deron Vilijams pružio je najbolju partiju (24 poena), ali je promašio najvažniji, u samom finišu meča i propustio da svom timu donese pobjedu.

najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović na ovom meču nije bio ni na klupi Burklin Netsa.

Majami je bio ubjedljiv protiv Vašingtona (102:72), a uoči meča igrači su izašli na teren sa svojom djecom i minutom ćutanja odali poštu žrtvama tragedije u školi u Konektikatu. Lebron Džejms i Dvejn Vejd izjavili su da im je bilo izuzetno teško da se skoncentrišu na događaje na terenu poslije potresnog događaja, ali da su kao profesionalci odradili svoj posao na najbolji način.

Lebron Džejms predvodio je Majami (skor 15-6) sa 23 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok je kod Vašingtona (skor 3-18) najzapaženiji bio Bredli Bil sa 19 poena. Jan Veseli je za nepunih 16 minuta na parketu ubacio dva poena, i imao dva skoka i asistenciju.

REZULTATI
Atlanta - Golden Stejt 93:115
Njujork - Klivlend 103:102
Majami - Vašington 102:72
Detroit - Indijana 77:88
Šarlot - Orlando 98:107
Čikago - Bruklin 83:82
Milvoki - LA Klipers 85:111
San Antonio - Boston 103:88
Juta - Memfis 86:99
Minesota - Dalas 114:106 (produžetak)

(MONDO; foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC