• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Letonije: Još vas iznenađujemo?!

Ajnars Bagatskis nije propustio priliku da na konferenciji za novinare zadovoljno konstatuje: "Nismo isti tim kao u Litvaniji, očigledno".

 Selektor Letonije: Još vas iznenađujemo?! Izvor: MONDO

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, prije dvije godine, reprezentacija Letonije bila je jedna od tri koje nisu ostvarile nijednu pobjedu. Svih pet poraza sakupili su samo još Portugalci i Belgijanci.

Dvije godine kasnije, u Sloveniji, ekipa Ajnarsa Bagatskisa postala je jedno od najprijatnijih iznenađenja. Iako joj nisu davane velike šanse u Grupi B, pobijedila je Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, pa Makedoniju.

Tako je i ostvarila istorijski uspjeh, obezbijedivšii plasman u drugu fazu.

"Da li vas to iznenađuje?", odgovorio je selektor Letonije pitanjem na pitanje konstataciju novinara da su manje-više isti igrači gubili svaku utakmicu pretprošlog ljeta.

"Mene ne čudi. Prije dvije godine smo tako prošli jer smo bili neiskusni. Imali smo ekipu prosječne starosti 22 godine. Vremenom su moji igrači igrali i sazrijevali. Sticali su iskustvo i postajali jači", dodao je on.

Iz aktuelnog letonskog sastava na takmičenju u Litvaniji igralo je sedam igrača. Tada su se neslavno vratili kućama, a u nedjelju su raspustili Makedonce.

"Pobijedili smo jednu tešku utakmicu, nervoznu, kakvu smo i očekivali. Uspjeli smo da postignemo mnogo lakih poena i stekli smo prednost već na početku (16:3). Kasnije smo, ne znam zašto, izgubili koncentraciju. Uz pomoć Ilievskog i Antića su opet ušli u ritam, ali smo uspjeli da odolimo", dodao je on.

Uoči puta u Ljubljanu, u njegovoj svlačionici nema treme.

"Imamo mnogo talentovanih igrača. Kada njihove godine i energiju ukomponujemo sa Kasparsom Berzinšom, Janičenoksom, Blumsom i Škeleom, dobijamo ovo što smo danas ostvarili"
, dodao je on.

Posljednji putnik iz Jesenica u Ljubljanu biće poznat nakon utakmice Litvanija - Bosna i Hercegovina.

(Izvještač MONDA iz Slovenije, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC