• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković presrećan, ali...

Selektor "orlova" izuzetno zadovoljan zbog rezultata ostvarenog u prvoj fazi takmičenja, ali napominje da uočene greške moraju da se koriguju.

 Ivković presrećan, ali... Izvor: MONDO

Srbiju u srijedu očekuje prva utakmica u drugoj fazi Evropskog prvenstva u Sloveniji protiv Belgije, selekcije koja spada u najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka šampionata.

"Orlovi" i Francuzi imaju korak prednosti u odnosu na ostale, jer su u drugu fazu prenijeli po dvije pobjede i za plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi očekuje ih nešto lakši zadatak.

U taboru "orlova", prije svih selektor Dušan Ivković, ima razloga za veliko zadovoljstvo zbog ostvarenog u Jesenicama.

"Izuzetno sam zadovoljan odnosom cijelog tima. Imamo prostora da iskorigujemo greške, ako uopšte može da se govori o njima. Da nam je neko ponudio da se kvalifikujemo sa dva boda, mi bismo bili presrećni. Bez bodova bi bilo dosta teško da stignemo do četvrtfinala. Zbog prenijeta četiri boda igrači zaslužuju sve čestitke. Ali, ne smijemo da padnemo u euforiju, jer može da dođe do odsustva potpune koncentracije kao što je bilo protiv Makedonije", iznosi pohvale, ali i opominje Ivković.

Međutim, prije nego što je lijepim rečima nagradio svoje pulene, iskusni stručnjak skrenuo je pažnju na detalje u igri "orlova" koji u nastavku takmičenja moraju da budu daleko bolji.

"Imamo puno lako primljenih poena, nisam zadovoljan i kontrolom igre... Imamo prosječno oko 12 asistencija po utakmici, ali i veliki broj izgubljenih lopti. Na centarskim pozicijama, gdje je baza tima, moramo još bolje, da više iskreiramo iz dubine na centarsku igru. Ne zamjeram Katiću, koji ima dobar pregled i pas, ali njegov učinak je četiri asistencije i 12 grešaka", naglasio je prvi trener reprezentacije.

"Ima puno detalja koje sam izdvojio. Na njih ne možemo da reagujemo treningom, ali možemo povećanjem timskog duha, smanjenjem lako primljenih poena. Na 74 primljena poena smo i odbrana mora znatno bolje od toga. Moramo da znamo kako ćemo da branimo napade protivnika i kako ćemo da dolazimo do lakih poena".

Ivković insistira na još boljoj igri centara, pogotovo mlađih.

"Moramo da mislimo kako ćemo na najlakši način doći do kreacija pod protivničkim koševima. Čitave košarkaške epohe, specijalno u NBA, obilježili su centri, mi sigurno da tu imamo jednu određenu prednost i trebalo bi to da shvate, kako i šta možemo da uradimo, posebno mlađi igrači".

Već protiv Belgije u ljubljanskim Stožicama Srbija bi mogla da napravi novi veliki korak ka trećoj fazi. Međutim, sljedeći rival je vrlo prijatno iznenadio i "orlovima" sigurno neće biti lako da upišu četvrtu pobjedu u Sloveniji.

"Belgija je tim koji ima nekoliko iskusnih igrača, prije svih Aleksa Ervelea. Imaju nekoliko igrača sa jako visokim procentom šuta, dok smo mi na ovom prvenstvu po tom segmentu među posljednjima. Taj dio igre sigurno možemo da podignemo, ali na ovakvim takmičenjima se ne gledaju individualne statistike, već timska igra. Moramo da ispoštujemo svakog protivnika i sigurno da imamo kvalitetniji tim od Belgije. Oscilacije u igri, takođe, moramo da smanjimo i da imamo mnogo bolju kontrolu nad utakmicom".

Ivković ističe da Srbija mora da nastavi sa napredovanjem na Evropskom prvenstvu, jer za tako nešto ima potencijal.

"Imao sam duži sastanak sa igračima. Nismo pričali samo o utakmici sa Belgijom, već o tome šta nas čeka i šta je potrebno da obezbijedimo uslove da tim nastavi da napreduje, jer Srbija ima najviše prostora za tako nešto. Evidentno je da kako odmiču utakmice, biće sve teže i teže. Tu je i moguć pritisak za naš mlad i perspektivan tim, koji s druge strane vrlo često ima odsustvo u koncentraciji i mnogo lako primljenih koševa. Kako bude odmicalo vrijeme nećemo moći da se uzdamo samo na mladost i energiju, na šta smo do sada lomili protivnike. Biće nam potrebno da mnogo više uključimo košarkaške detalje...".

Poslije Belgije na red dolaze dueli sa Ukrajinom i Francuskom, ali selektor Srbije nije želio o njima mnogo da priča.

"Ukrajina je jedno od prijatnijih iznenađenja u Sloveniji. Podigli su dosta nivo igre, ali o njima ćemo poslije... ", rekao je Dušan Ivković.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC