• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Jesenice - Ljubljana 3:0!

Litvanija ubjedljivo pobijedila Francusku (76:62), čime je zaokružila uspješan dan ekipa iz B grupe.

 EP: Jesenice - Ljubljana 3:0! Izvor: MONDO

Letonija "plus 34" protiv Ukrajine, Srbija traljavo protiv Belgije, a Litvanija "plus 14" protiv Francuske!

Vidjećemo da li će se ovaj trend potvrditi u preostala dva kola, ali za sada djeluje da su timovi iz B grupe u Jesenicama kvalitetniji od rivala iz A grupe u Ljubljani, sa kojima su se "ukrstili" u drugoj fazi Evropskog prvenstva.

Selidba iz Tivolija u Stožice nije prijao ni aktuelnim vicešampionima Evrope: Litvanija - Francuska 76:62 (16:10, 16:17, 19:15, 25:20)!

Seibutis je postigao 15, Valančunas 13, Kleiza 11, a Kuzminskas 10 poena za Litvance, koji su dva dana ranije u susretu sa Bosnom i Hercegovinom bili blizu eliminacije sa takmičenja.

"Trikolore" je predvodio De Kolo sa 12 poena, mada je to "optička varka", pošto je učinak uglavnom ostvario pri dvocifrenom zaostatku svog tima u drugom poluvremenu.

Toni Parker (11p) bljesnuo je krajem prvog poluvremena, Ažansa dodao 10 poena, Batum osam...

Žofri Lovernj zabilježio je tri poena i tri skoka za devet minuta, ali je jedini u svom timu imao pozitivan tzv. "plus-minus" koeficijent, što znači da je tokom njegovog boravka na parketu rezultat bio u korist Francuske.

Litvanija je poslije 15 minuta igre vodila 23:12, uz katastrofalan šut Francuza, koji su serijom od 9:0 prišli na 25:23 u 18. minutu.

Trojke Seibutisa, Kleize i Mačiulisa početkom treće četvrtine su nagovijestile u kom pravcu će se dalje odvijati utakmica. Prelomnu seriju od 6:0 (trojke Pociusa i Kleize) Litvanci su napravili u 33. minutu - 57:45.

U odnosu na mečeve u grupi, selektor Jonas Kazlauskas dao je veće uloge Kuzminskasu i Seibutisu, Kšištof Lavrinovič uopšte nije igrao (povreda?), dok je Valančunas uprkos maksimalnoj efikasnosti (šut 6/6, šest skokova) proveo na terenu svega 15 minuta.

TABELA: Srbija 3-0, Litvanija 2-1, Francuska 2-1, Letonija 1-2, Ukrajina 1-2, Belgija 0-3.

PREOSTALI MEČEVI: Litvanija - Belgija, Srbija - Ukrajina, Francuska - Letonija (petak), Letonija - Belgija, Litvanija - Ukrajina, Srbija - Francuska (nedjelja).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC