• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović u Ljubljani: O EP samo sa Ivkovićem

Trofejni srpski trener stigao u grad, u kojem je prije 25 godina debitovao u reprezentaciji. Nedostaju mu prijatelji iz bivše države.

 Obradović u Ljubljani: O EP samo sa Ivkovićem Izvor: MONDO

Izložba fotografija i eksponata iz SFR Jugoslavije, nazvana "Živeo život", otvorena je u četvrtak i u Ljubljani, na stadionu "Stožice".

Gradonačelnik glavnog grada Slovenije, Zoran Janković, pozdravio je zvanice, među kojima je najiščekivaniji gost bio Željko Obradović. Svratio je i Predrag Danilović, ali se nije dugo zadržao.

Izložba će gostovati u Ljubljani do 31. decembra, a posebno su istaknute fotografije košarkaških reprezentacija, u sekciji "Devet veličanstvenih".

Na izložbi su predstavljena i četiri pehara, sa Svjetkog prvenstva u Argentini 1990, sa Svjetskog prvenstva 1970. u Ljubljani, sa Svjetskog prvenstva na Filipinima 1978, kao i pehar za tri uzastopne zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Jedan od onih koji su stvarali tu istoriju je i Željko Obradović, koji je baš u Ljubljani 1988. godine debitovao za državni tim velike Jugoslavije.

"Zanimljivo je da sam baš u Tivoliju odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju. Selektor je bio Dušan Ivković", rekao je on, dok je razgledao eksponate i fotografije.

Posebno se zadržao pored mape velikih klubova iz doba SFRJ, kraj grba čačanskog Borca.

"Drago mi je što sam ovde, zbog prijatelja i ljudi koji su sve ovo organizovali, lijepo je vidjeti ljude, podsjetiti se kako je izgledala ta liga...", izjavio je Obradović.

Foto: MONDO
Upitan šta mu najviše nedostaje iz te zemlje, odgovorio je "prijatelji".

"Oni mi uvijek nedostaju, ali družim se sa svim prijateljima, iz svih krajeva bivše Jugoslavije. I ovo Evropsko prvenstvo je ponovo organizovano na visokom nivou, kao i sve što je bilo organizovano u Ljubljani", dodao je trofejni trener.

Svoje viđenje aktuelnog takmičenja i nastupima "orlova" nije htio da javno iznese.

"Nemojte o tome. Sa gospodinom Ivkovićem se čujem i viđam, ali ne dajem nikakve komentare. Stvarno. Godinama ne volim da pričam o reprezentaciji. Hvala vam lijepo", dodao je.

Obradović će narednih dana voditi trenerski seminar u Ljubljani, a naredne sezone vodiće skupocjeni turski Fenerbahče.

(Izvještač MONDA iz Slovenije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC