• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda ubedljivo porazio Željka!

Autor mondo.rs

U prvom "istanbulskom" okršaju kumova, ubedljivo je slavio stariji. Efes prekinuo crni niz protiv Fenera, Bogdanović imao loše šutersko veče (2/11 za dva, 2/4 za tri).

 Duda ubedljivo porazio Željka! Izvor: MN PRESS

Ličilo je na katastrofu, pa na dramu, završeno je ubedljivom pobedom Anadolu Efesa, ali ipak podnošljivim porazom Fenerbahče Ulkera.

U prvom međusobnom duelu kumova od dolaska u Tursku, čuvenih srpskih trenera Dušana Ivkovića i Željka Obradovića, pobedu je odneo stariji.

U 13. kolu turskog prvenstva: Anadolu Efes - Fenerbahče Ulker 85:67 (19:12, 24:29, 19:10, 22:15).

Sada su oba tima poravnata na čelu tabele sa skorom 10-3, treća je Darušafaka sa 9-4, Bešiktaš ima utakmicu manje i skor 9-3, Banvit je na 8-5, Karsijaka i Galatasaraj na 7-6.

Efes je, u punoj dvorani "Abdi Ipekči" otvorio utakmicu nestvarno - 16:0 i 19:2, ali je već do kraja prve četvrtine bilo prihvatljivih 19:12, a početkom drugog poluvremena i 44:44, uz sjajnu igru Nemanje Bjelice. Međutim, tada je Efes napravio novu seriju, udar koji je zaustavljen na 63:49 i od toga se Fenerbahče nije oporavio do kraja.

U jednom trenutku bilo je i 79:59, kada je publika već krenula kućama...

Efes je prekinuo niz od četiri poraza od Fenera u prošloj sezoni, dva u Evroligi, dva u turskom prvenstvu, a ukupno skor između ova dva kluba je 69-44 u korist plavo-belih. Do ove večeri, Fener je imao seriju od 13 pobeda u 14 utakmica u oba takmičenja, a taj poraz je bio veliko iznenađenje u meču sa Ujak Sportifom (9. kolo).

Od 29. aprila 2013. godine Efes je čekao pobedu nad gradskim rivalom, ali ga ovim rezultatom neće preskočiti na tabeli zbog koš-razlike.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC