• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms tražio da ga ne pitaju za trenera...

Autor mondo.rs

"Ne odgovaram na to, čoveče", rekao je Lebron Džejms na pitanje "da li i Blat uči na teškim porazima". As Klivlenda konstantno ponavlja: "Nismo veoma dobar tim, daleko smo od šampionske igre".

Ekipa sa svega šest pobeda u 29 mečeva od starta sezone došla je u Klivlend, gubila 15 razlike u drugoj četvrtini i pobedila sa 27 razlike na kraju!

Detroit Pistonsi posramili su Klivlend Kavalirse pred njihovim navijačima i ogromnom auditorijumu u novogodišnjem raspoloženju poslali poruku da su letos skupljeni momci Dejvida Blata trenutno "razbijena banda".

Posle 80:103 s tim je mogao samo da se složi MVP, Lebron "King" Džejms, čiji je tim ostao na mršavih 18-12, što na hronično slabom Istoku i dalje znači mesto u plej-ofu.

"Nismo veoma dobar tim", rekao je Džejms posle utakmice.

"Što se našeg izgleda na terenu tiče, i dalje pokušavamo da se pronađemo. Neke utakmice smo dobili, neke izgubili. Ali, kako sada stvari stoje, jednostavno nismo veoma dobri ni u jednom aspektu igre i zato moramo da nastavimo da se borimo svake večeri".

ISTOK: Toronto 24-7, Atlanta 22-8, Vašington 21-8, Čikago 21-9, Klivlend 18-12, Milvoki 15-16, Majami 14-17, Bruklin 13-16, Orlando 12-21, Boston 10-18, Indijana 11-20, Šarlot 10-21, Detroit 7-23, Njujork 5-28, Filadelfija 4-25.

ZAPAD: Golden Stejt 24-5, Portland 25-7, Memfis 22-8, Hjuston 21-8, Dalas 22-10, L. A. Klipers 20-11, San Antonio 19-13, Finiks 18-14, Nju Orleans 15-15, Oklahoma 15-17, Sakramento 13-17, Denver 13-18, Juta 10-20, L. A. Lejkers 9-22, Minesota 5-24.


Navijači Klivlenda, koji su u euforiji letos dočekali povratak Džejmsa "kući", i ne samo njega, već i dolazak Kevina Lava, što je značilo da je u Ohaju oformljen svojevrstan "Big 3" sa "domaćinom" Kajrijem Irvingom, zvižducima su ispratili ekipu i trenera Blata s parketa.

Američki novinari primećuju da Džejms već neko vreme, a ovo je bilo treće veče zaredom, ističe kako Klivlend nije dobar tim i da se na taj način, možda, obraća čelnicima i priziva smenu trenera. Posle poraza od Majami Hita, Džejms je rekao: "Nismo dobri uopšte", potom, kada su Kavsi nadigrali Orlando Medžik, rekao je: "Nismo ni blizu šampionske igre", da bi sličnu ocenu ponovio i posle debakla u meču sa četvrtim najgorim timom lige.

Posle utakmice, pitali su Džejmsa da li su ove skupe lekcije u porazima od slabijih namenjene ne samo sazrevanju ekipe, već i trenera Blata koji nema NBA iskustva.

"Na to ne odgovaram, čoveče... Nemoj ni da pokušavaš", obratio se Džejms novinaru na korektan način, ali je bilo očigledno da nije stao u odbranu svog "kouča".

Ne računajući prvu četvrtinu, Detroit je nadigrao Klivlend rezultatom 86:52.

"Ne mogu da kažem šta se dogodilo... Moramo da igramo bolje pred našim navijačima, pred domaćom publikom, ovo je neprihvatljivo", rekao je Lav.

Trener Blat, debitant u NBA ligi posle velikog uspeha sa Makabijem prošle sezone i osvajanja Evrolige, nije ulazio u duboku analizu.

"Mislim da smo počeli ekstremno dobro, ali izgubili smo energiju i prestali smo da budemo kompetentni, što ne bi smelo da se dogodi. Kada steknete vođstvo tako rano, to znači da ste pokazali spremnost, da ste spremni da igrate, da ste uvažili protivnika. Ali, kada to vođstvo izgubite na taj način, to takođe znači da niste dokrajčili protivnika. I to se uči, takođe. Uči se da ne smete ljudima u ovoj ligi da dozvolite da se vrate i igrate bez obaveze jer imate vođstvo".

Prihvatio je deo odgovornosti i na sebe, što nije uspeo da preseče seriju Detroita.

"Postoji mnogo različitih stvari koje možete uraditi da se to zaustavi, a očigledno je da nisam uspeo ni u jednoj od njih", rekao je Blat.

Novinari su potom, osetivši krv, bili još konkretniji i pitali Blata da li smatra da možda gubi kontrolu nad timom.

"Uopšte nisam zabrinut zbog toga, zabrinut sam zbog načina na koji igramo", odgovorio je prilično diplomatski.

Nije samo loša hemija unutar Kavsa problem za Blata, ali i igrače, već i povrede. Ekipa je nedavno izgubila važnog igrača, centra Andersona Varežaa do kraja sezone, a protiv Detroita drugi put nije igrao startni plej, Irving, koji je povredio koleno protiv Majamija. Zapravo, jedan od najboljih plejmejkera sveta prvobitno je koleno povredio još 11. decembra protiv Oklahoma Siti Tandera, ali je igrao nedovoljno oporavljen, a onda je u finišu meča na Floridi, kada je sve bilo rešeno, neobazrivo krenuo na koš, izgubio kontrolu i doživeo težak pad.

Irving je ove sezone beležio prosečno 20,2 poena, uz procenat šuta iz igre od 47 odsto, a na sve to dodaje i 5,3 asistencija. Menjaju ga Metju Delavedova i Ej-Džej Prajs, koji su zajedno šutirali 1/11 protiv Detroita, uz pet skokova i deset asistencija.

Šampioni San Antonio Sparsi uspeli su konačno da savladaju Hjuston Roketse 110:106 i prekinu seriju od šest uzastopnih poraza protiv istog rivala.

Najzaslužniji za pobedu Sparsa bio je Deni Grin sa 24 poena, od kojih četiri sa linije slobodnih bacanja u poslednje 22 sekunde. Grin je, pritom, "ukrao" pet lopti, četiri puta bio najviši u skoku i ostvario tri asistencije. Uz Grina istakao se Tim Dankan sa 16 koševa i "samo" osam skokova. Dankan je tako propustio prvu priliku da uđe u "Top 5" igrača sa najviše dvocifrenih učinaka u dve kategorije u istoriji NBA lige.

Vilt Čemberlen je prvi na toj listi sa 968 "dabl-dablova". Slede Mozis Meloun sa 894, Elvin Hejs 890, Karim Abdul Džabar 885 i Karl Meloun koji je "dabl-dabl" učinak ostvario 814 puta. Sa 813 Dankan je trenutno na 6. mestu, što znači da će se izjednačiti sa Karlom Melounom na prvoj sledećoj utakmici na kojoj bude dvocifren u dve kategorije.

Što se učinka igrača Hjustona tiče, košgeterski najproduktivniji na ovoj utakmici bio je Džejms Harden sa 28 poena. Ukupno gledano, međutim, više je pružio Dvajt Hauard koji je, uz 24 koša, imao i 17 skokokva.

REZULTATI:

Klivlend - Detroit 80:103
/Lav 20 - Dženings 25, 6 as/

San Antonio - Hjuston 110:106
/Grin 24 - Harden 28, 5 as/

Dalas - Oklahoma 120:107
/Novicki 30 - Ibaka 26, 10 sk/

Portland - Njujork 101:79
/Metjuz 28 - Hardvej 17/

Denver - Toronto 102:116
/Loson 28 - Vilijams 31/

L.A. Lejkers - Finiks 107:116
/Jang 21 - Dragić 24/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC