• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda neće igrati u "Nokia areni"

Autor mondo.rs

Na kraju je odlučeno da će Crvena zvezda dočekati Makabi u "Kombank areni", ali utakmica u Tel Avivu neće biti odigrana u "Nokia areni", već "Menora Mivtašim areni".

Gostovanje košarkaša Crvene zvezde u Tel Avivu prošle sezone biće poslednje koje su crveno-beli (i ne samo oni) odigrali u "Nokia areni".

Prvog januara 2015. godine istekao je dugogodišnji ugovor koji je Makabi imao sa čuvenom finskom kompanijom, a novi je već bio potpisan tako da je će meč 2. kola Top 16 faze Evrolige, 8. januara u 20:05, biti odigran u "Menora Mivtašim areni".

Ova izraelska osiguravajuća kompanija platila je ozbiljan novac kako bi se njeno ime pominjalo svaki put kada je Makabi domaćin, a prvi tim koji je igrao u novoimenovajoj dvorani kapaciteta oko 11.000 mesta je - Hapoel Elija. I umalo je pobedio...

Ove večeri, u izraelskoj ligi, Makabi je u poslednjoj četvrtini rezultatom 28:12 nekako izbegao poraz pred svojim navijačima od znatno slabijeg rivala - 85:83 u poslednjoj utakmici koju "Ponos Izraela" igra pred duel sa Crvenom zvezdom.

Oba tima 2. kolo Grupe F dočekuju sa porazima, Makabi je izgubio od Panatinaikosa u Atini, a Crvena zvezda od Reala u Beogradu.

Kada već pominjemo dvoranu u najvećem gradu Izraela, treba reći da je ona otvorena davnog 17. septembra 1963. godine i to utakmicom košarkaških reprezentacija Izraela i Jugoslavije, koju su "plavi" dobili rezultatom 64:69. Tada je kapacitet bio samo 5.000 mesta, a dvorana je do današnjeg dana bila domaćin velikog broja značajnih košarkaških utakmica, Evropskog prvenstva, Fajnal-fora Evrolige, itd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC