• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Oterali prvu zvezdu i preporodili tim!

Autor mondo.rs

Malo ko je verovao da Detroit neće imati poraz od kada je isplatio i oterao Džoša Smita, ali tako je! U Njujorku i Klivlendu teraju trenere...

Malo ko je verovao u ovo...

U trenutku kada su Detroit Pistonsi odlučili da u celosti isplate navodno prvu zvezdu Džoša Smita i da ga pošalju bilo gde, samo daleko od Oburn Hilsa, nije mnogo NBA analitičara pomislilo da će to ojačati ekipu koja je bila na začelju lige, u društvu sa Filadelfija Siksersima, Njujork Niksima i Minesota Timbervulvsima.

Od tog kontroverznog poteza, koji je šampionsku franšizu koštao skoro 40 miliona dolara, Pistonsi beleže SAMO pobede.

Petu uzastopnu, Detroit je upisao prethodne noći protiv Sakramento Kingsa - 114:95.

Bez Smita, koji je u međuvremenu seo na klupu Hjuston Roketsa, Detroit je stigao do prvog niza od pet pobeda posle više od pet godina. Razlika sa i bez Smita na terenu je lako uočljiva. Napadom komanduje odlični Brendon Dženings, koji i pogađa i asistira, lopta ide brže, Smit nije tu da "ocarini" svaki posed, a Dženings se momentalno pretvorio u mašinu za ubacivanje lopte kroz obruč.

Kingsima je stavio 35 poena, a pratili su ga Andre Dramond sa 15 poena i 14 skokova, odnosno Greg Monro sa 14 poena i 11 skokova.

"Ne radi se samo o meni, ceo tim deluje veoma komforno u ovom trenutku. Delimo loptu nesebično, svako pogađa. Kada su napravili seriju i došli na četiri razlike, tu se videla razlika u odnosu na prošlu godinu, kada smo padali i gubili se. Ove večeri smo odgovorili, odigrali par dobrih odbrana i odskočilI", rekao je Dženings.

S druge strane, bilo je uočljivo da Sakramento ima problema.

"Nismo tim koji smo nekad bili, da se ne lažemo", rekao je prvi igrač Kingsa Demarkus Kazins, aludirajući na skor 3-7 od kada je trener Majkl Maloun dobio otkaz.

"Naši problemi su više nego očigledni, ali ne možemo više da tražimo izgovore. Bez obzira na to ko je na klupi, mi smo ti koji igramo i moramo da prestanemo da tražimo izgovore za nas same", rekao je strelac 18 poena, uz 15 skokova.

"Skoro da smo naučili kako da igramo košarku ponovo", rekao je Kazinsov prvi saigrač Rudi Gej.

Njih dvojica šutirali su iz igre 10/33.

U Klivlendu, 15. poraz Kavalirsa i sve snažniji pritisak na debitantu u NBA ligi, treneru Dejvidu Blatu. Ne samo da ga "ubijaju" povrede, a od skoro ne može da računa ni na Lebrona Džejmsa, koji neće igrati dve nedelje. Ubijaju ga i NBA analitičari koji vesti i emisije počinju diskusijom o tome može li Blat da obavi posao pred koji je postavljen, a sve češće se govori i o tome da "King" ima nešto protiv trenera, koji je Makabiju doneo titulu prvaka Evrope prošle godine.

Monta Elis sa 20 i Dirk Novicki sa 15 poena predvodili su Dalas Meverikse ka pobedi u Ohaju - 90:109, uz 30 poena Kevina Lava, koji je jedno vreme imao podršku nedovoljno oporavljenog Kajrija Irvinga, ali je i on morao da se povuče s bolnom grimasom u trećoj četvrtini, uz svega dva ubačena šuta iz devet pokušaja do tada.

Kavalirsi su na 1-4 bez četvorostrukog MVP igrača lige, Džejmsa, koji ima problema sa kolenima i leđima.

Iste večeri, Novicki je stigao do 27.397 poena u karijeri i sada mu 12 nedostaje da na sedmom mestu večne liste strelaca pretekne Mozesa Malouna.

Pre utakmice, generalni menadžer Kavalirsa Dejvid Grifin rekao je da su spekulacije oko toga da će Blat dobiti otkaz "smehotresne" i da neće biti nikakvih promena. Kavse očekuje mini turneja od tri utakmice, što nije toliko loše jer imaju skor 10-0 na Istoku kada su gosti i 14 uzastopnih pobeda nad ekipama iz konferencije.

U ekipi Dalasa ovog puta nije briljirao novajlija Redžon Rondo. On je posle 29 poena u obruču svog bivšeg kluba, Boston Seltiksa, ubacio samo četiri Klivlendu, uz osam asistencija. Dalas ima 6-2 od kada je dao mnogo toga da bi dobio Ronda.

U Njujorku - 11. poraz Niksa, ovog puta od Milvoki Baksa, ali to nije nikakva novost - 82:95.

Dok se spekuliše o tome da Karmelo Entoni neće igrati više ove sezone, sve je izvesnije da će Niksi "zapeti" da budu poslednji, kako bi imali najviše šansi da biraju prvi na Draftu narednog juna.

Hajde da vidimo...

Međutim, ono što je novo jeste skandiranje s tribina, odakle se prvi put ove sezone začulo: "Fire Fisher!", odnosno: "Otpustite Fišera". Debitant na klupi, Derek Fišer, ima skor 5-31.

Bruklin je poražen na gostovanju Majamiju 84:88, a Mirza Teletović još jednom je bio odličan postigavši 14 poena, uz četiri uhvaćene lopte.

...
Izvor: YouTube


REZULTATI:

Klivlend - Dalas 90:109
/Lav 30 - Elis 20/

Detroit - Sakramento 114:95
/Dženings 35 - Kazins 18, 15 sk/

Majami - Bruklin 88:84
/Boš 26 - Džonson 19/

Njujork - Milvoki 82:95
/Harvej 17 - Najt 17, 5 as/

Finiks - Toronto 125:109
/Bledšo 20, 8 as - Valančijunas 21, 10 sk/

L. A. Lejkers - Indijana 88:87
/Jang 22 - Majls 19/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC