• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Možda pružim ruku Pavloviću...

Autor mondo.rs

"Videćemo kako će se ovo rešiti. Ne sećam se da ste se skupili u ovolikom broju kada je Šilb eliminisan", rekao je Vujošević u danu posle vesti o tome da je Pavlović napustio klub. Pročitajte više...

 Vujošević: Možda pružim ruku Pavloviću... Izvor: MN PRESS

"Saša Pavlović napustio je Partizan, preneo mi je izvor".

Ovako je glasio tvit izraelskog novinara Dejvida Pika, objavljen kasno u četvrtak uveče, koji je napravio pravi mali haos u Srbiji, pa i Crnoj Gori.

Međutim, narednog jutra, isti novinar (koji je i ranije umeo da 'baca bombe') tvitnuo je sledeće:

"Partizan će održati pres sa Sašom Pavlovićem na kojoj će obnoviti zavete nakon poslednjeg razilaženja. On se vraća!"

Dakle, isti novinar iz Izraela digao je prašinu i otvorio prozor da se prostorija izluftira u razmaku od samo 12 sati.

Međutim, očigledno je bilo da se nešto u Partizanu dogodilo, o čemu je MONDO pisao u petak u sitne sate, a o čemu svedoče i reči trenera Duška Vujoševića izrečene na (van)rednoj konferenciji za medije održanoj u petak u 13 časova, na kojoj pored njega, uprkos Pikovim najavama, nije sedeo Pavlović, već Edo Murić.

PROČITAJTE ŠTA JE VUJOŠEVIĆ REKAO O DUELU U PODGORICI

Evo integralnog toka konferencije za medije.

TOK KONFERENCIJE:

Izvor: MONDO



- Nezvanično, MONDO je uoči konferencije došao do sledećih informacija.

- Vujošević je u poslednje vreme zaista bio nezadovoljan Pavlovićevim odnosom prema treningu i njegovim ponašanjem, što mu je direktno stavio do znanja tokom ove nedelje, a košarkašu se nije dopao način na koji je to sve bilo izrečeno.

- Generalno, među starijim igračima u timu vlada uverenje da trener ponekad prelazi granicu u želji da podigne mobilnost ekipe, koja je inače u seriji od 12 pobeda u ABA ligi.

- Posle bure u četvrtak, brojni kontakti i pozivi, rečeno nam je, smirili su strasti, a i Vujošević je uvideo da je, uprkos svim zamerkama na Pavlovićev odnos, njegovo prisustvo u timu dragoceno.

- U Press sali Dvorane "Pionir" je i desetak navijača Partizana, javlja naš reporter.

- Konferencija je počela, pred brojne novinare izašli su Vujošević i košarkaš Edo Murić. Vujošević je ušao u salu nasmejan.

- Počelo je Murićevom pričom o utakmici sa ekipom Budućnosti, a potom je i Vujošević govorio na istu temu.

- Da li u Podgoricu idete kompletni?

"Ne mogu da vam kažem. To su neke naše unutrašnje stvari. Ekipa je u važnom momentu, kada takve stvari moraju da se ne otkrivaju pre vremena".

- Da li je interna stvar i navodni sukob sa Pavlovićem?

"Naravno da je to interna stvar".

- Da, ali se dogodilo...

"Ako je interno, onda nije za veliku priču. Svaki tim ima svoj život, dinamiku, situacije koje mogu da budu ovakve i onakve. U tim situacijama nije lako voditi ekipu, ni biti deo tima. Svako svojom reakcijom mora da vodi jako puno računa da ne remeti timski duh i disciplinu".

"Videćemo kako će ovo sve da se reši. Interes tima je na prvom mestu".


"Od danas će biti zabranjeno prisustvo na treningu bilo koga osim članova tima. To je pod jedan. Idu raznorazne inforamcije, tačne i netačne, nekad nije interes da idu ni tačne informacije. U pripremi utakmice sa Budućnošću smo, da bi se plejmejker koji je došao što pre uklopio, odigrali utakmicu sa Megom, uz pretpostavku da ona bude zatvorena, da ono što se igra ostane interna stvar. Da rezultat ne izađe u javnost".

"Činjenica je da je Mega tu utakmicu zasluženo pobedila i da su protagnisti pobede bili momci '95. godište, Jaramaz, Jokić, Zagorac, a i svako ima svoj način vaspitavanja tima i rada sa ekipom. Ovih svih godina sam pravio rezultate na osnovu toga da se selektiraju ljudi koji imaju obraz i ponos, koji će dati sve od sebe da pobede utakmicu na koju izađu, bez obzira da li je to polufinale Kupa šampiona ili prijateljska sa Mega Leksom".

"Odnos pojedinih igrača na toj utakmici nije bio dobar i posledica toga bio je poraz, u momentu kada se pripremamo za jako važnu utakmicu. Ubeđen sam da je svaki propust u pripremi zapravo prprema za propust".

"Održan je trening kazneni posle utakmice, to je moj način, jer ne kažnjavam finansijski. Taj trening je po terminu bio u šest ujutru održan i to je tačno. Ali van toga, priča da su Murić i Mačvan bojkotovali večernji trening, pa da nisu došli, pa da jutros nije održan trening... Mi nemamo svaki dan po dva treninga".

"Ne sećam se da ste se skupili u ovolikom broju kada je Šilb eliminisan a plaćen 900.000 dolara. Šta će biti sa Pavlovićevm videćemo. To je naša interna stvar i uradićemo što je najbolje za tim".

"Nećemo nikome dati za pravo da ruši tim. Ali ćemo svakome dati pravo svakome da ispravi svoju grešku".

- Da li je moguće da pružite ruku jedan drugome?

"Ako sam pružio ruku Saši (upotrebio je nadimak koji ne želimo da objavimo), tvom uredniku, možda i ovome pružim".

KRAJ KONFERENCIJE!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC