• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murić o Budućnosti: Dobar su tim, kao i mi

Autor mondo.rs

Krilni igrač Partizana poručio da crno-beli imaju čemu da se nadaju u Crnoj Gori, pod uslovom da odigraju jako motivisano i borbeno.

 Murić o Budućnosti: Dobar su tim, kao i mi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Priprema Partizana za jako važan meč protiv Budućnosti pala je u petak u senku internog sukoba u Humskoj na liniji Duško Vujošević - Saša Pavlović.

Međutim, značaj nedeljne utakmice u "Morači" mobilisao je crno-bele i ne dozvoljava im da skrenu misli sa meča kojim će oba tima odrediti svoje startne pozicije u ABA plej-ofu.

Ulog je ogroman - prednost domaćeg terena u borbi za plasman u Evroligu.

Poruku igrača Partizana u petak je javnosti poslao Edo Murić, govoreći na konferenciji za novinare u hali Pionir.

"Svi znate kakvu težinu ima utakmica, znamo to i mi. Pripremamo se svaki dan. Pripremaćemo se još dva dana i onda je sve na nama. Ako pokažemo veliku dozu motivacije i borbenosti, što sigurno hoćemo, mislim da imamo šanse tamo, iako oni važe za vrlo, vrlo dobar tim, što smo i mi postali", podvukao je Slovenac.

U Podgorici se od ponedeljka pripremaju za dolazak šampiona Srbije. Rukovodstvo Budućnosti uložilo je veliki napor da obezbedi pravu prednost domaćeg terena, ukinuvši godišnje ulaznice.

Ko hoće da uživo gleda Partizan, a poseduje sezonsku kartu, moraće da ode u prostorije prvaka Crne Gore i da lično zameni ulaznicu. I ta odluka govori o tome koliko ozbiljno kraj Morače shvataju predstojeći duel.

I u Partizanu su silno motivisani da ostvare i ključnu - 13. uzastopnu "jadransku" pobedu.

"Vezali smo 12 uzastopnih pobeda. Borićemo se da izvučemo trijumf koji najviše želimo. Sve je na nama, a kako će biti - videćemo", dodao je Murić.

Iako statistika kaže da Partizan uglavnom pobeđuje u Podgorici (sedam trijumfa na devet "jadranskih" gostvanja), Murić ne želi da previše govori o tome.

"Ne bi trebalo da razmišljamo o statistici, odnosno o ranijim duelima. Svaki meč je nova priča. Budućnost je napravila tim da uđe u Evroligu, a mislim da i mi zaslužujemo mesto u tom takmičenju. Borićemo se do kraja, svi moraju da daju ne 100, nego 200 odsto na terenu. Znamo koliko donosi taj meč, prednost domaćeg terena u polufinalu je velika stvar", istakao je on, a preneo klupski sajt.

Crno-beli će u Podgorici zaitrati ojačani za novajliju Džoša Akojona i Nikolu Milutinova, koji je preležao grip. Prema Murićevim rečima, Akojon je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje.

"Imamo još mesta za napredak. Stigao nam je i novi plejmejker, igrao je odlično protiv Zadra. Verujem da će vremenom biti još bolji i korisniji. Moramo svi da radimo i naravno da nas mimoiđu povrede. Mi smo mlada ekipa, ima tu nekoliko iskusnih asova poput Tepića, Mačvana i Pavlovića, kao i trenera Vujoševića koji je maltene prošao sve u košarci. Znaćemo da se spremimo".

Upitan za svoju igru, Murić se složio sa konstatacijom da više vremena provodi pod obručom.

"Malo sam promenio i poziciju u odnosu na prvi deo sezone, pa sada odbrana više dolazi do izražaja. Pogotovo što sam sad više pod košem, na četvorci i tu mora da se igra jače. Pored toga, nedavno sam izašao iz povrede, biće mi potrebno još malo vremena da budem 100 odsto spreman", poručio je on.

Uoči početka odlučujeg dela sezone, Slovenac veruje da će crno-beli i ove sezone nagraditi vernost navijača.

"Naježim se svaki put kada istrčim na teren Pionira i vidim te ljude iza sebe. Zajedno sa njima možemo da napravimo velike stvari, imamo vetar u leđa. Uvek nas podižu svojom energijom, verujem da ćemo im doneti dosta radosti na kraju sezone. Inače se u Beogradu osećam kao kod kuće, imam podršku svih saigrača od prvog dana", podvukao je Murić.

Parovi poslednjeg kola:

u subotu:

Olimpija - Krka 17.00
Zadar - Metalac 19.00
Mega - Igokea 21.00

u nedelju:

Zvezda - MZT 12.00
Cibona - Levski 17.00
Solnok - Cedevita 19.00
Budućnost - Partizan 19.00

TABELA: Zvezda 23-2, Budućnost 18-7, Partizan 18-7, Cedevita 17-8, Olimpija 14-11, Metalac 13-12, Krka 12-13, Solnok 12-13, Zadar 11-14, Mega Leks 10-15, Igokea 9-16, Cibona 9-16, MZT 7-18, Levski 2-23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC