• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Đorđević nasmejan uživa na suncu!

Autor mondo.rs

Marjanović 35, Bogdanović 32, Teodosić 30, Bjelica 30... Za selektora je danas baš lep i sunčan dan, u svakom smislu.

 Selektor Đorđević nasmejan uživa na suncu! Izvor: MN PRESS

Možemo samo da poželimo da naši najbolji košarkaši, nosioci srebrne medalje sa prethodnog Svetskog prvenstva u Španiji, ali i oni koji se ozbiljno nameću za naredno leto, budu u ovakvoj formi u septembru, kada će biti održano Evropsko prvenstvo širom kontinenta.

Ovo 11. kolo Top 16 faze Evrolige obeležili su srpski košarkaši, a šteta što zbog povrede u pobedi Anadolu Efesa nad Nižnjijem nije igrao i kapiten Nenad Krstić, sigurno da bismo imali još čime da se pohvalimo.

Selektor Aleksandar Đorđević posmatrao je Bobana Marjanovića kako ide do indeksa 35, Bogdana Bogdanovića do 32, Miloša Teodosića do 30, Nemanju Bjelicu do 30, Zorana Ercega do 16, itd.

Da, baš tako!

Marjanović i Bogdanović bili su najkorisniji igrači celog kola, ali je titula pripala beku Fenera, jer je centar Crvene zvezde poražen od Barselone. Tek na trećem mestu našao se Francuz Nando De Kolo iz CSKA, a četvrto dele Bjelica, Teodosić i Nikos Papas iz Panatinaikosa.

Marjanović, koji se valjda definitivno nametnuo kod selektora, u porazu Zvezde od Barse 73:77 igrao je 33 minuta i ubacio 23 poena uz šut 10/17 iz igre i 3/7 sa penala. Imao je i 11 skokova, 5 asistencija, po jednu ukradenu i izgubljenu loptu, a nad njim je načinjeno 7 faulova. Reprezentativac Stefan Jović je za 14 minuta na parketu imao sasvim dobar učinak: 4 poena (2/3 za dva), 3 skoka i 3 asistencije, uz standardno dobru odbranu, koju statistika ne prepoznaje mnogo pa je imao indeks 8.

Nikola Kalinić igrao je 37 minuta i ubacio 10 poena uz šut 1/2 za dva, odnosno 2/4 za tri poena, ali samo 2/5 za jedan. Pokupio je 5 skokova, imao po jednu asistenciju i ukradenu, tri izgubljene lopte, za nideks 11.

Kandidati za reprezentaciju, Nemanja Dangubić i Luka Mitrović takođe su bili u akciji. Prvi je ubacio 8 poena za 13 minuta (1/1 za dva, 2/4 za tri), uz 2 skoka za indeks 7, dok je mladi kapiten Zvezde imao loše šutersko veče i za 15 minuta stigao samo do 4 poena (2/7 za dva, 0/1 za tri), uz skok, asistenciju i po dve ukradene i izgubljene lopte, za indeks minus 5.

U porazu posrnulog Galatasaraja u Berlinu, od Albe, rezultatom 75:68, samo srpski košarkaši Zoran Erceg i Vladimir Micov nisu dozvolili da ih obuzme apatija koja vlada u timu Ergina Atamana već neko vreme. Micov je igrao 27 minuta i ubacio 12 poena (5/9 za dva, 0/1 za tri), uz pet skokova, dve asistencije i izgubljene lopte, za indeks 11, dok je Erceg na parketu proveo 36 minuta i ubacio 16 poena (2/5 za dva, 2/5 za tri, 6/6 za jedan), uz dva skoka i asistenciju za indeks 16.

Bogdanović i Bjelica briljirali su u pobedi Fenerbahčea nad Emporio Armanijem od 98:77.

Bogdanović je imao zadatak da puni obruč Italijana, Bjelica je pružio još jednu "olaraund" partiju, a kako vrmee protiče on polako stiče status najkompletnijeg igrača Evrolige, jer mu učinak ne gubi mnogo na kvalitetu i kad ima prosečno šutersko veče.

Bogdanović je za 32 minuta ubacio 25 poena šutirajući 5/6 za dva i 3/6 za tri poena, uz 6/6 sa penala. Imao je i dva skoka, četiri asistencije, dve ukradene, jednu izgubljenu loptu i blokadu. Indeks, 32 za MVP titulu.

Bjelica je za 33 minuta ubacio 13 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri, 6/6 za 1), ali je imao devet skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu, odnosno blokadu, za IU 30.

Na kraju, Teodosić. On je na svoj 28. rođendan napravio žurku na parketu Unikahe u Malagi i vodio CSKA ka pobedi od 77:95, a da nije imao i pet izgubljenih lopti, bio bi ubedljivo najuspešniji igrač kola.

Teo je na parketu proveo 30 minuta i ubacio 25 poena uz šut za dva poena 3/3, 5/7 za tri i 4/4 za jedan poen. Podelio je osam asistencija, imao dva skoka, ukradenu i - pet izgubljenih lopti za indeks 30.

Bravo, majstori!

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Ovi igraci nisu nikad ni bili upitni. Erceg nije igrao zbog povreda, Bobija Djordjevic nije zvao iz samo njemu poznatih razloga ( ne uklapa se!?), ali imamo fantastican tim. Sigurni bi morali biti Teo,Markovic, Bogdan, Bjelica, Erceg, Kalinic, Bobi, a ostali svi ravnopravno konkurisu za pozicije, ali mislim da su ovi igraci u najboljoj formi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC