• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić na raskrsnici: Ne mogu da izgubim

Autor mondo.rs

Krilo Zvezde i reprezentacije očekuje da možda već u četvrtak sazna da li odlazi u Fenerbahče ili ostaje na Malom Kalemegdanu.

 Nikola Kalinić o odlasku ili ostanku u Zvezdi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS
Nikola Kalinić (23 godine, 203 cm) nalazi se u centru pažnje košarkaške javnosti, otkako je u ponedeljak iz Turske stigla vest o konkretnom interesovanju Fenerbahčea i trofejnog trenera Željka Obradovića.

Pregovore prvaka ABA lige i Srbije sa učesnikom poslednjeg Fajnal fora Evrolige niko nije zvanično potvrdio, ali bilo je jasno da "gde ima dima, ima i vatre"...

"Ne mogu mnogo da kažem. Po informacijama koje imam, Fenerbahče je Zvezdi poslao ponudu, a trenutno uprava i predsednik kluba odlučuju, pregovaraju... To je ono što ja znam, a uglavnom i sve što se događa. Interesovanje postoji, ponuda je poslata, čeka se Zvezdin odgovor narednih dana. Do mene je došla informacija da bi već u četvrtak moglo sve da bude poznato", rekao je Kalinić za MONDO na okupljanju reprezentacije Srbije u beogradskom hotelu "Zira".

Kakve misli ti prolaze kroz glavu? Prvi put si u situaciji da te traži tako moćan klub, koji pretenduje na titulu prvaka Evrope?
"Dobijam mnogo poruka, pitanja, poziva... Malo je naporno, ali dobro, Fenerbahče je fenomenalan klub i svi znaju koliko žele da se plasiraju na Fajnal for Evrolige, da uzmu titulu, a i koliko se u celoj Turskoj ulaže u sport", odgovara Kalinić.

"Ja na to gledam kao na situaciju u kojoj ne mogu da izgubim - biću presrećan ako ostanem u Zvezdi, a ako odem tamo, imaću impozantnu situaciju, rad sa Željkom Obradovićem, klub najviših ambicija..."

Nije prošlo ni mesec dana od završetka trijumfalne sezone sa Crvenom zvezdom i reprezentacijom, u okviru koje je od kraja avgusta 2014. odigrao blizu 90 zvaničnih utakmica.

"Imao sam vremena za odmor kao nikad u poslednje tri godine. Bio sam i zatečen, nisam ponekad znao kako da provedem toliko slobodnog vremena. Pre svega sam odmorio glavu, a telo je, da kucnem u drvo, za sada sjajno. Spreman i svež počinjem pripreme reprezentacije".

Koliko te motiviše mogućnost plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, za šta je neophodno doći do finala Eurobasketa?

"Naravno da to stoji negde u podsvesti, ali mislim da svi prvenstveno misle na Berlin i na početak Evropskog prvenstva. To je mesto gde nastavljamo put započet prošle godine u Španiji. Nadam se da će biti sreće, pameti i zdravlja da posle toga odemo u 'nokaut' fazu EP u Francuskoj i da ispunimo zacrtani cilj", poručio je Nikola Kalinić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC