• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić u Feneru za milion evra!

Autor mondo.rs

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom definitivno će nastaviti karijeru u ekipi Željka Obradovića. Klub potvrdio iznos obeštećenja.

 Kalinić u Feneru za milion evra! Izvor: MN PRESS


Nikola Kalinić napustio je Zvezdu!

Kao što je i bilo najavljeno, ali i nekoliko puta demantovano, krilni košarkaš crveno-belih nastaviće karijeru u Fenerbahčeu!

Potvrda transfera stigla je i sa Malog Kalemegdana.

Zanimljivo je da će Subotičanin jedan od prvih mečeva u novom dresu odigrati baš protiv Crvene zvezde, na pripremnom turniru u Zadru. Nedugo potom, doći će sa Fenerom i u Pionir, na evroligaški meč protiv svog bivšeg tima.

Kalinić, dakle, napušta crveno-bele posle jedne sezone, tokom koje je osvojio titulu, ABA ligu i Kup Koraća. Odlaskom iz Zvezde zaokružio je svojih 12 meseci za pamćenje, tokom kojih je napustio Radnički, osvojio srebro na Mundobasketu sa reprezentacijom, pa postao lider šampionskog tima.

Realizaciju transfera potvrdio je i klub, ističući da je oboren rekord Zvezde u visini obeštećenja.

"Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom postigao je dogovor oko transfera Nikole Kalinića u Fenerbahče. Na adresu kluba sa Malog Kalemgdana prva zvanična ponuda stigla je 29. jula, a dva dana kasnije precizirani su svi detalji oko prelaska Zvezdinog reprezentativca u redove tima iz Istanbula.

S obzirom da je Kalinić imao važeći ugovor sa crveno-belima Fenernahče će na račun Crvene zvezde Telekom uplatiti obeštećenje u iznosu od milion evra. Na ovaj način Zvezda je ove godine oborila još jedan rekord pošto je transfer Nikole Kalinića u Fenerbahče najveći u istoriji kluba", saopšteno je.

U minuloj sezoni, najuspešnijoj u istoriji Zvezde, Kalinić  je u Evroligi prosečno beležio 9,2 poena 3,4 skokova i 2 asistencije po meču, a u ABA ligi je imao učinak od 10,2 poena, 4,1 skoka i 1,5 asistencija u proseku.

U takmičarskoj 2015/16 trener će mu biti Željko Obradović, a saigrači Bogdan Bogdanović, Pero Antić, Jan Veseli...

Kalinićevim odlaskom, Zvezda je ostala bez još jednog nosioca igre. Klub su pre njega napustili Markus Vilijams, Čarls Dženkins, kao i Boban Marjanović. U takvoj situaciji, crveno-beli će imati zadatak da praktično oforme novu prvu petorku, iz koje je ostao samo Luka Mitrović.

Pored ovih milion evra, crveno-beli zaradili su i 625.000 dolara od odlaska Marjanovića u San Antonio. Sada su na redu potpisi na Kalemegdanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC