• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesuđeno pojačanje Igokee u Zvezdi

Autor mondo.rs

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Stefan Nastić stiže na Mali Kalemegdan iz SAD, sa univerziteta Stenford.

Dve nedelje pošto ga je Igokea promovisala u svog centra za narednu sezonu, Stefan Nastić (22 godine, 211 cm) i zvanično je stigao u ABA ligu.

Ali, ne u Aleksandrovac, već u Beograd, u redove aktuelnog šampiona, Crvene zvezde Telekom, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor!

Nastić je pre nekoliko dana na svom Twitter profilu pojasnio da "nikada nije potpisao za Igokeu i da razmatra opcije za nastavak karijere". Uvređeni "igosi", koji su imali dogovor sa njegovom menadžerskom agencijom, odmah su saopštili da će Novosađanin potpisati ugovor sa Zvezdom, što se u utorak i obistinilo.

Diplomac univerziteta Stenford (pogledajte njegovu "ličnu kartu") i učesnik ovogodišnje Letnje NBA lige (San Antonio, Golden Stejt) pojačaće konkurenciju na poziciji "pet", gde crveno-beli već imaju Nemca Maika Cirbesa i Grka Sofoklisa Skorcanitisa.

Nastić će, evidentno, poslužiti kao "osigurač" za slučaj da "Big Sofo" tokom naporne sezone uđe u probleme sa povredama ili kondicijom, a u isto vreme će sticati iskustvo i privikavati se na evropsku košarku, kako bi u budućnosti izrastao u jednog od stubova ekipe.

 Za reprezentaciju Srbije nastupio je na U18 i U20 prvenstvu Evrope (dva četvrta mesta, generacija Bogdana Bogdanovića), kao i na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013, gde su "orlovi" uzeli srebrnu medalju.

Pored srpskog ima kanadsko državljanstvo.

Zvezda je dovođenjem Nastića i Skorcanitisa "zaokružila" ekipu na unutrašnjim pozicijama, a ostaje da se vidi kada će biti okončana potraga za igračima na ostalim deficitarnim pozicijama, u prvom redu za plejmejkerom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC