• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema stajanja: Deset trojki Kleja Tompsona za 23-0

Autor mondo.rs

Očekivalo se da će biti teško. Šampioni su ubacili 79 poena za poluvreme, 111 za tri četvrtine i, na kraju, ipak strepeli za pobedu u "Fildhausu".

Trebalo je da bude teško.

Padale su čak i opklade da će serija biti okončana u "Fildhausu".

Dogodilo se da je Indijana dobila 79 poena za poluvreme, 111 za tri četvrtine, pre nego što su lideri šampionskog tima seli na klupu i dozvolili domaćinu da se sabere i smanji razliku.

Indijana Pejsers – Golden Stejt Voriors 123:131 za 23-0 "ratnika", koji su sinoć uživali u šuterskoj večeri Kleja Tompsona.

"Splash brother" pratio je Stefana Karija koji je povukao i ubacio 13 poena u seriji 22:0 u prvoj četvrtini, a potom se Tompson nadovezao i ubacio osam trojki do kraja prvog poluvremena i onda još dve u nastavku, pre nego što je seo da se odmori za nastavak turneje po Istoku.

Tompson je ubacio 39 poena, uz 10/16 za tri, Kari ga je pratio sa 29, 3/11 za tri, ali i deset asistencija, sedam skokova, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, što je uz 14 poena i deset skokova Endrjua Boguta i 13 poena Brendona Raša bilo sasvim dovoljno za novo slavlje u nizu.

I to protiv ekipe koja je odigrala fantastičan meč, ubacila 60 za poluvreme, 63 u drugom, jurila protivnika dokle god je mogla i imala dvojicu sjajnih pojedinaca u svojim redovima, Pola Džordža sa 33 poena, 5/13 za tri, uz još osam skokova i šest asistencija, kao i levorukog šutera Si-Džej Majlsa, koji je šutirao trojke 5/11 i stigao do 24 poena.

"Morali smo da privedemo utakmicu kraju bolje. Imali smo dvocifrenu prednost. Nikada vam nije potrebno da istu utakmicu pobeđujete dva ili tri puta. Želite da obavite posao najbolje što možete i završite ga što pre, naročito u večeri kada smo odigrali onakvih 36 minuta", rekao je Kari.

Računajući i kraj ligaškog dela prošle sezone, Golden Stejt je dobio 27 uzastopnih mečeva, tako da je izjednačen rekord Majami Hita iz sezone 2012/13 i sada je ispred samo još jedno ostvarenje, ono Los Anđeles Lejkersa iz sezone 1971/72, kada su budući šampioni vezali 33 pobede.

"Ovo je bilo jedno od onih noći kada se osećam zaista sjajno. Kada ide unutra, osećaj je odličan. Imao sam utisak da mi je dužnost da tako odigram ovakav meč", rekao je Tompson.

Usporeno, da se vidi bolje.
Izvor: YouTube



Ipak, nije sve prošlo bez posledica. Tompson je izvrnuo zglob u finišu meča i pitanje je koliko će dana morati da pauzira, ali je dobra okolnost ta što Golden Stejt naredni meč igra tek u noći između petka i subote, u "Gardenu", protiv Boston Seltiksa.

Ono o čemu će na letu za Boston morati da se govori u timu je povratak Pejsersa, koji su serijom 23:8 utakmicu učinili neizvesnom iako su na 7:11 do kraja gubili 21 razlike, a 28 na početku četvrte četvrtine.

"Ovaj naš tim je dobar", rekao je Džordž.

"A, što se njih tiče, oni imaju šampionsko samopouzdanje. Svaki momak izlazi na teren da odigra svoju akciju. Znaju kako da stave loptu u rupu. Nije samo Stef u pitanju. Nije ni Klej. Svi oni imaju to samopouzdanje koje im dozvoljava da pogađaju".

Najbolji potezi prethodne noći.
Izvor: YouTube



Nakon što je na nekoliko utakmica u nizu bio stater i imao sasvim solidne, nekada i veoma zapažene role, naš centar, "ruki", Nikola Jokić bio je van tima, pa se vratio – ali na klupu.

Odatle je, za 17 minuta u igri, učestvovao sa četiri poena (2/6 iz igre), četiri skoka i asistencijom u očajnoj igri svojih Denver Nagetsa, što su gosti sa Floride iskoristili. Orlando Medžik, predvođen Nikolom Vučevićem i Elfridom Pejtonom, dobio je lagano meč u Koloradu – 74:85.

Vučević je ubacio 18 poena uz 9/14 iz igre i treba reći da su ga Nagetsi samo jednom poslali na liniju penala i to kada je uspeo da postigne koš. Crnogorac je imao i 13 skokova. Pejton je ubacio takođe 18, uz pet skokova i četiri asistencije, a sjajan je bio i Tobijas Heris sa 17 poena i devet skokova.

Orlando je "razvalio" Denver u poslednjoj četvrtini, bilo je 11:23.

U redovima domaćina najbolji je bio rezervista Vil Barton sa 23 poena, 9/23 iz igre, dok su petorica startera ekipe, Kenet Farid (7), Danilo Galinari (13), Džej-Džej Hikson (10), Emanuel Mudiaj (6) i Rendi Foj (5) sakupili zajedno mizernih 41 poen.

Žofri Lovernj nije igrao odlukom trenera.

Predvođeni raspucanim Kevinom Durentom, koji je ubacio četiri od pet trojki i 11 od 14 šuteva iz igre, uz još deset skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte, košarkaši Oklahoma Siti Tandera deklasirali su starog rivala Memfis Grizlise na njihovom parketu – 88:125!

Durenta je na adekvatan način pratio Rasel Vestbruk, koji je imao samo 13 poena (5/7 iz igre), ali koji je sakupio 16 asistencija uz još pet skokova i dve ukradene lopte, a Serž Ibaka pod obručima ubacio je 17 poena, uz četiri skoka.

Startna petorka Memfisa, Zek Randolf (9), Toni Alen (4), Džef Grin (9), Mark Gasol (11) i Majk Konli (0) sakupila je 33 poena, jedan više od Durenta. U takvoj igri istakao se Mario Čalmers, koji je sa klupe doneo 19 poena Grizlisima.


Šuterski obračun Lebrona Džejmsa i Damijana Lilarda u Ohaju završen je tesnom pobedom Klivlend Kavalirsa nad Portland Trejlblejzersima – 105:100.

Obojica su postigla po 33 poena, s tim da je "King" Džejms šutirao 14/24 iz igre i imao još deset skokova, tri asistencije, dve ukradene i izgubljene lopte i tri blokade, a Lilard 14/27 iz igre, uz šest skokova, šest asistencija i četiri izgubljene lopte. Kevin Lav prevazišao je loše šutersko veče (5/12 iz igre) dobrim izvođenjem slobodnih bacanja – 8/10, pa je stigao do 18 poena, jedan manje pogodio je Metju Delavedova za 10-1 Kavsa na domaćem terenu ove sezone.

Džejms nije igrao u noći između subote i nedelje zbog umora i Klivlend je tu utakmicu glatko izgubio u Majamiju od Hita, ali se vratio spreman da nadoknadi propušteno, pa je u četvrtoj četvrtini ubacio 14 poena i vodio svoj tim do preokreta, s obzirom na to da je Portland imao 47:56 u jednom trenutku.

Lilarda je pratio samo Si-Džej Mekolum sa 24 poena.

Detalji iz Ohaja.
Izvor: YouTube



REZULTATI:

Klivlend – Portland 105:100
/Džejms 33, 10 sk, 3 as – Lilard 33, 6 sk, 6 as/

Indijana – Golden Stejt 123:131
/Džordž 33, 8 sk, 6 as – Tompson 39, 7 sk, 6 as/

Bruklin – Hjuston 110:105
/Jang 20, 12 sk, 5 as – Tornton 32, 6 sk, 3 as/

Memfis – Oklahoma 88:125
/Čalmers 19 – Durent 32, 10 sk, 6 as/

Denver – Orlando 74:85
/Barton 23, 4 sk – Vučević 18, 13 sk, 3 as/

Sakramento – Juta 114:106
/Rondo 17, 7 sk, 13 as – Hejvard 18, 8 sk, 6 as/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC