• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džanan Musa: Traže me Hrvati, ali džaba

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kapiten zlatnih kadeta Bosne i Hercegovine Džanan Musa potvrdio je da Hrvatska želi da nastupa za njihov nacionalni tim. "Volim BiH toliko da mi ne pada na pamet mijenjati sportsko državljanstvo".

Mladi košarkaš Cedevite i lider kadeta BiH, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, izjavio je federačnim medijima da postoji interes hrvatske reprezentacije da obuče dres "kockastih", ali ne i njegov interes za promjenu državljanstva.

''Tačno je da postoji interes hrvatske reprezentacije, ali ja sam to rekao mnogo puta, a reći ću i sad. To me ni najmanje ne zanima i ne želim razmišljati o promjeni svog sportskog državljanstva. Ja nastupam za Bosnu i Hercegovinu i volim je toliko da mi ne pada na pamet da zbog novca ili bilo kakve druge materijalne koristi promijenim državljanstvo, a siguran sam da slično razmišljaju i moji saigrači. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite da ste uzor djeci, to se ne može platiti'', izjavio je Musa.

Prema njegovim riječima, optimista je i kad su u pitanju odnosi nadležnih institucija prema vrhunskom sportu u BiH i uvjeren da će se situacija promijeniti nabolje. Smatra da postoji još mnogo talentovane djece koja mogu ponoviti uspjeh ove generacije ukoliko dobiju šansu.

Direktor reprezentacije BiH Igor Stojanović ponosan je što su uspjeli zaustaviti odlazak mladih košarkaša BiH u druge reprezentacije. Ali, razočaran je slabom podrškom institucija, zbog čeka je već ove godine doveden u pitanje nastup nekih reprezentativnih selekcija na evropskim takmičenjima, odnosno njihovo gašenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC