• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popovič zove Bertansa u Spurse

Autor mondo.rs

Trener San Antonija Greg Popovič planira da ovog leta u ekipu "vrati" neke košarkaše koje je prethodnih godina "dobijao" na draftu.

 Greg Popovič želi Davisa Bertansa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pred najstarijom ekipom u NBA je leto "renoviranja" i podmlađivanja.

Još uvek nije poznato da li će dres Spursa naredne sezone nositi Manu Đinobili, Tim Dankan, Dejvid Vest i drugi koji su veterani u svakom smislu, ali se zna da je Greg Popovič zainteresovan da u svoj tim, koji je zaustavljen u polufinalu konferencije od Oklahome, dovede "svežu krv".

Prvo želi da u ekipu "vrati" košarkaše koje je ranijih godina "dobijao" na draftu.

Prvi od onih koji bi mogli da se presele u Teksas mogao bi da bude sjajni šuter iz Letonije - Davis Bertans (23) koji je u prethodne dve sezone nosio dres Laboral Kuče.

San Antonio na ovog košarkaša ima prava na osnovu dogovora sa Indijanom. Pejsersi su 2011. godine Bertansa birali kao 42. pika, ali su prava na potpis ugovora sa njim prebacili na Spurse u trejdu u kojem je Popovič dobio Kavaja Lenarda, a Indijana Džordža Hila.

Prema pisanju specijalizovanih košarkaških portala Spursi će mu ponuditi "minimalni ugovor", pretpostavlja se za početak na jednu sezonu, a Laboral bi mogao i da zaradi od ovog dogovora s obzirom da ga ugovor obavezuje na još jednogodišnju saradnju sa španskim klubom.

Bertans je u Evroligi ove sezone prosečno beležio 7,9 poena, a šutirao je 47,4% za tri poena, a prosečno je na parketu provodio oko 20 minuta po meču.

Odlični "trojkaš" je već dva puta u karijeri imao "kidanja" prednjeg ukrštenog ligamenta u desnom kolenu, a u karijeri je pre Laborala nastupao za Olimpiju i Partizan, kao i za neke klubove u domovini. 

Ranije je saopštio da ovog leta neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Beogradu, kako bi iskoristio period za oporavak od povrede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC