• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barnjani se vraća u Evropu: Španija ili Turska?

Autor mondo.rs

Posle decenije u NBA ligi iskusni italijanski košarkaš ovog leta će ponovo zaigrati na "starom kontinentu". Za njega će se naravno "otimati" najbogatiji klubovi.

 Andrea Barnjani se iz NBA lige vraća u Evropu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Andrea Barnjani je tražena roba u Evropi.

Italijanski košarkaš je i definitivno "raskrstio" sa NBA ligom, pa će se nakon deset godina boravka u Severnoj Americi preseliti na kontinent na kome je i počeo da igra košarku. Ovaj 30-godišnjak je još u februaru raskinuo ugovor sa Netsima i u toku sezone nije uspeo da sklopi dogovor sa nekom od ostalih NBA ekipa, pa se nametnulo logično rešenje.

Za momka iz Rima naravno otimaće se najbogatije ekipe u Evropi, a on je navodno najbliži tome da potpiše ugovor sa nekom od ekipa iz ACB lige - čitaj Real Madrid ili Barselona. Međutim, "prste" bi mogla da umeša jedna ekipa iz Turske.

Ambiciozna Darušafaka će naredne sezone igrati Evroligu, a veliki posao je već napravila angažovanjem trenera sa NBA iskustvom - Dejvid Blat.

Upravo bi on mogao da odigra ključnu ulogu u jurnjavi za Barnjanijem, s obzirom na to da mu je bio trener u Benetonu iz koga je i otišao u Toronto kao prvi pik na draftu 2006. godine.

Andrea Barnjani je u Torontu igrao od 2006. do 2013. godine, potom je prešao u Nikse, da bi se od NBA lige oprostio u dresu Bruklina.

U NBA ligi je odigrao 550 utakmica i prosečno beležio 14,3 poena i 4,6 skokova i pritom zaradio preko 70 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC