• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Boli, ali nema tugovanja

Autor mondo.rs

"Ako posle poraza tuguješ, nećeš dobiti nikog do kraja. Moramo da budemo mentalno jaki", rekao je iskusni igrač Partizan nakon izgubljenog meča od Budućnosti, uz napomenu da su i crno-beli dobijali u finišu ove sezone

 Novica Veličković poslije oraza od Budućnosti Izvor: MN PRESS

Partizan je prvi put ove sezone poražen u ABA ligi. Posle šest trijumfa u nizu, u sedmom kolu u Hali sportova na Novom Beogradu bolja je bila Budućnost u triler završnici - 64:61, ekipa koja je uz Crvenu zvezdu ostala jedina neporažena ove sezone.

Košarkaš Partizana Novica Veličković izjavio je da njegov tim ne treba da tuguje i ocenio da ekipa nema prava da se žali na poraz u finišu jer je ove sezone i pobeđivala na sličan način.

"Poklekli smo na kraju, ušli smo u njihov ritam. Da li mi imamo pravo da se žalimo, jer smo dobili tri, četiri utakmice na ovakav način od početka sezone? Markus Vilijams nam je dao onu trojku o tablu uz faul, i Budućnost je zaslužila pobedu. Idemo dalje, nema tugovanja", rekao je Veličković novinarima posle meča.

Iskusni igrač analizirao je šta nije valjalo.

"Trebalo bi da igramo mnogo jače, ne u smislu brzine, već da smo fizički prisutniji na terenu, da nas ima, da te protivnik oseća, da ne daje lagane koševe. Poveli su 14 razlike, a mislim da u tom momentu nismo ni bili svesni kolika je to prednost. Vratili smo se, ali to je bila energija, svih pet igrača je bilo u stavu, u nekoj agresivnosti. To treba da bude recept. Težak je poraz kad primiš ovako koš o tablu".

Partizan je prekinuo besprekorni niz ove sezone u ABA ligi, a Veličković je napomenuo da su usponi i padovi normalni za svaku sezonu.

"Nema da razmišljaš o serijama: ako visoko poletiš, uglavnom te dobije neko od koga najmanje očekuješ. Ako posle poraza tuguješ, nećeš dobiti nikog do kraja. Moramo da budemo mentalno jaki. Bole porazi u poslednjim sekundama. Možda i mi dobijemo dole u Podgorici, dobili smo ove sezone do ovog meča sve neizvesne završnice, nemamo pravo da se žalimo", rekao je Veličković.

Partizan je protiv Budućnosti imao očajan šut za tri poena - 3/25.

"Što ja volim da kažem, ući će kad bude trebalo. Ja sam na kraju požurio, hteo sam da iznudim faul. Ući će stvarno, imali smo neke mečeve gde smo vrhunski šutirali i to je košarka. Jednom uđe, jednom ne uđe. Treba samo verovati u šut i u to kad ostaneš sam, nema razmišljanja", rekao je Veličković.

Ljubimac navijača Partizana kazao je da ekipa sada već počinje da se sprema za utakmicu sa Zjelonom Gorom u FIBA Ligi šampiona, kao i da ekipa mora da pobeđuje na svom terenu.

"Jeziv nam je raspored, ako može da se tako kaže. Ali, igraš u Partizanu i svi su protiv tebe maksimalno motivisani, moraš toga da budeš svestan. Dobiti Partizan je velika stvar za sve timove. Gdegod idemo, idemo na pobedu, moraš da znaš da u svakom trenutku imaš pritisak na leđima. Dosta igrača ove sezone prolazi tu školu, treba da se opuste", rekao je Veličković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC