• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović zakucao Zvezdu u vrh, 7-0!

Autor mondo.rs

Crveno-beli trijumfom nad Mornarom u Baru (71:59) sačuvali perfektan skor u ABA ligi.

 Simonović zakucao Zvezdu u vrh, 7-0! Izvor: MN PRESS


Puna dvorana "Toplica" videla je sedmu uzastopnu pobedu Crvene zvezde mts u ABA ligi!

Borbeni Barani počeli su bolje, poveli i dvocifrenom razlikom pred 3.800 gledalaca, ali su se Beograđani na vreme trgli, zaigrali čvršće i "prelomili" meč, osiguravši mirnu završnicu.

Sedmim "vezanim" trijumfom, branilac titule ostao je na čelu tabele, koje deli sa takođe maksimalnom Budućnošću.

MORNAR - ZVEZDA 59:71 (17:10, 15:21, 11:22, 16:18)

Igrao se 15. minut kad je domaćin vodio 25:15, a gost se tražio i u odbrani i u napadu, u kojem je postigao prve poene iz igre tek u petom minutu.

Trener Zvezde Dejan Radonjić uveo je u tom momentu u igru Marka Simonovića, novopečenog oca, koji je partijom u Baru zaokružio svoj oktobar za pamćenje.

Prisustvo iskusnog krilnog igrača crveno-belih odmah se primetilo na obe strane terena.

Na polovini Mornara, Simonović je odmah pogodio prvu od svoje tri trojke, a u reketu svog tima nedugo potom je snažno blokirao Nemanju Krstića pri pokušaju zakucavanja. Tim potezom dodatno je razbudio saigrače, na oduševljenje Delija na tribinama.

Podstaknuta njegovom energijom, Zvezda je do odlaska na odmor prišla domaćinu na samo poen zaostatka (32:31), a u trećoj deonici je zaigrala još jače i rešila pitanje pobednika serijom 16:2.

...
Izvor: YouTube/ABA liga

...
Izvor: ABA liga



Iskusni krilni centar Mornara Balša Radunović (36), koji je svojevremeno i igrao sa Radonjićem u Budućnosti, jedini se suprotstavljao još čvršćim Beograđanima dok su nizali poene i ušli u poslednji kvartal sa vođstvom od 13 poena.

Krenuvši u poslednju ofanzivu, igrači Đorđija Pavićevića stigli su pet minuta pre kraja do "minus 9" (53:62), ali bliže od toga nisu mogli. Simonović je snažno zakucao, takođe dvocifreni Čarls Dženkins pogodio je "prelomnu" trojku, a tačku na sedmi trijumf šampiona stavio je Stefan Jović, svojim prvim i jedinim pogotkom sa distance.

Značajan doprinos pobedi crveno-beli dali su centar Ognjen Kuzmić (11 p, 6 sk), ali i Luka Mitrović, koji je postigao deset poena, sakupio četiri skoka u napadu i nagovestio svoju bolju formu u narednim mečevima.

Na drugoj strani, najefikasniji igrači Mornara bili su Džons (13 p), Radunović sa 11 i Antabija Voler, koji je postigao osam poena uz isto toliko skokova, ali ipak nije imao svoje veče, jer je pogodio samo jedan od šest pokušaja za tri poena.

Posle uspešnog gostovanja u Crnoj Gori, crveno-beli se vraćaju u Beograd, gde će imati tri dana za odmor i pripremu meča protiv Laboral Kuće u 5. kolu Evrolige (petak). Sa druge strane, Barani će na tern već u sredu, kada će u "Toplici" gostovati Mega Leks, u takmici FIBA Lige šampiona.

MORNAR: Korać 5, Džons 13, Krstić 3, Radunović 11 (1/4 za tri), VUjošević 4, Ćalić 2, Mijović 2, Pantić, Elis 9, Hadžibegović 2, Mugoša, Voler 8 (1/6 za tri, 8 sk).

ZVEZDA: Volters 4, Rebić, Dangubić 4 (1/4 za tri), Mitrović 10 (4 ofanz. skoka), Lazić 1, Dobrić, Simonović 14 (3/6 za tri), Dženkins 12 (1/4 za tri), Gudurić 4 (4 izg), Jović 7, Kuzmić 11 (6 sk), Bjelica 4.


Rezultati 7. kola:

Mornar - Zvezda 59:71
Karpoš Sokoli - Olimpija 21 (TV Arena sport)

u nedelju

Igokea - Cedevita 69:84
Mega Leks - MZT 87:72

u subotu

Cibona - FMP 87:68
Partizan - Budućnost 61:64

u petak

Krka - Zadar 80:79

TABELA: Zvezda 7-0, Budućnost 7-0, Cibona 6-1, Partizan 6-1, Cedevita 4-3, Igokea 3-4, Zadar 3-4, Mornar 2-5, FMP 2-5, Mega Leks 2-5, Krka 3-3, MZT 1-6, Olimpija 1-4, Karpoš Sokoli 0:6

Parovi 8. kola: Zadar - Igokea (četvrtak), Budućnost - Cibona, Mega Leks - Krka (subota), MZT - Olimpija, Cedevita - Mornar (nedelja), FMP - Karpoš Sokoli, Zvezda - Partizan (ponedeljak)


IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE 71:59! -

40' 56:71 Simonović stavlja tačku trećom trojkom na utakmici, na početku poslednje četvrtine.

39' 56:68 Stefan Jović pogađa svoj prvi šut sa distance - za tri poena - i stavlja tačku na ishod utakmice.

38' 56:65 Voler pogađa prvu trojku iz devet pokušaja, a odmah potom šutira za tri i posle kontre, za potpuno "otvaranje" utakmice, ali promašuje.

37' 53:65 Dženkins ubacuje jako značajnu trojku i odbija ofanzivu Barana. Pavićević traži tajm-aut.

- Voler se diže na  važan šut za tri i promašuje. Podjednako značajan šut "uzima" i Jović sa poludustance i on takođe promašuje.

35' 53:62 Voler "vezuje" četiri pogođena slobodna bacanja, Volters pravi faul u napadu. Da li nas čeka uzbudljiv finiš?

34' 49:62 Snažno zakucavanje Simonovića posle prodora uz čeonu liniju! Posle blokade, i njegovo kucanje obeležiće ovaj meč.

32' 49:60 Elis zakucava i nagoveštava reakciju Barana. Na drugoj strani, crveno-beli ekspresno vezuju pet poena - Volters prodire i polaže, a Dangubić pogađa za tri. Drastično bolji ritam utakmice.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE, 43:53 -

30' 40:53 U period bez ritma utakmice Beograđani održavaju vođstvo. Barani poentiraju sa penala i vrlo teško dolaze u priliku za bilo kakvu realizaciju. Gudurić je takođe sa crte postavio maksimalno vođstvo Zvezde.

29' 37:48 Antabija Voler večeras definitivno nije u ritmu. Američki bek sada je promašio i dva slobodna bacanja, iako je do ove utakmice sa crte šutirao 11/12.

- 2:16 je rezultat u poslednjih sedam minuta.

26' 37:48 Kuzmić postaje prvi dvocifreni među crveno-belima, koji su zaigrali značajno bolje. Dženkins još jednom pogađa sa distance, a Luka Mitrović odmah potom krade loptu i iznuđuje nesportski faul u polasku u kontru. Prvo dvocifreno vođstvo branioca titule.

25' 37:42 Balša Radunović trećim polaganjem prekida seriju Zvezde. Bivši internacionalac "vuče" napade domaćina u ovom kvartalu.

24' 35:41 Strpljiv napad Zvezde, asistencija Lazića za Mitrovića i lako polaganje kapitena Beograđana. Tajm-aut za Mornar.

23' 35:39 Kuzmić, pa Mitrović pogađaju zicere. Crveno-beli ulaze u ovaj deo utakmice sa značajno više energije. Za to vreme, Mornar pokušava šutevima sa distance i poludistance, ali nižu promašaje.

21' 35:35 Kao i prvi, drugi deo utakmice takođe počinje vođstvom crveno-belih. Dženkins je pogodio za dva (32:33), ali je Radunović odgovorio brzom trojkom (35:33), posle čega je Jović izjednačio polaganjem.

- Zanimljivost:

Trener Zvezde Dejan Radonjić (46) i Balša Radunović (36, 208 cm), krilni centar Mornara, bili su saigrači u Budućnosti krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih.

Na slici proslave Podgoričana posle osvajanja Kupa Jugoslavije 2001. godine, Radunović je između Dejana Radonjića i Dejana Milojevića.

Izvor: MN PRESS


Strelci:

Mornar: Korać 2, Džons 8, Krstić 3, Radunović 6, Vujošević 4, Ćalić 2, Mijović 2, Elis 2 (3 lične greške), Hadžibegović 2, Voler 1

Zvezda: Volters 2, Dangubić 1, Mitrović 4, Lazić 1, Simonović 7, Dženkins 4, Gudurić 2, Jović 2, Kuzmić 6, Bjelica 2.



- POLUVREME -

20' 32:31 I Pantić, na drugoj strani, snažno blokira Lazića pri šutu. Bek crveno-belih pokušao je potom i uz zvuk sirene, ali je lopta izašla iz obruča.

20' 32:31 Crveno-beli sve čvršći u odbrani, što im donosi i dve uzastopne ukradene lopte i dosadašnji potez utakmice - efektnu blokadu Simonovića. Krilni igrač Zvezde iznudio je i nesportsku ličnu Džonsa u kontri, pa iskoristio jedno slobodno bacanje. On je definitivno udahnuo crveno-belima energiju.

19' 32:30 Dženkins koristi dva slobodna bacanja, za "minus 2"svog tima. Trener Barana Pavićević traži tajm-aut uoči poslednjeg minuta poluvremena.

18' 32:28 Zvezda "steže" odbranu u ovim trenucima, a Barani "zarađuju" poene slobodnim bacanjima (Džons, pa Voler). Crveno-beli vezuju pogotke sa distance (Dženkins za dva, Simonović za tri) i prilaze na "minus 3" (31:28).

- Zvezda za tri šutira 2/5, a Mornar 0/5.

16' 27:21 Prve poene postiže i Marko Simonović, novopečeni otac. Pogodio je šut za tri, posle čega je Dangubić iznudio faul Hadžibegovića, stao na liniju za slobodna bacanja i pogodio jednom. Tajm-aut sada traži Đorđije Pavićević.

15' 25:15 Radunović ne staje - "kupi" skokove i niže poene. Prati ga Korać, za prvo dvocifreno vođstvo Barana i reakciju Dejana Radonjića, koji traži tajm-aut. Njegov tim šutira 27 odsto iz igre i izgubio je šest lopti.

14' 21:14 Volter baca loptu u ruke Radunoviću, koji je prihvata, istrčava kontru i lako polaže loptu u koš, za novih "plus 7" domaćina. Amerikanac se vraća na klupu Zvezde, sa koje ustaje Jović.

13' 19:14  Spretan ofanzivni skok Mugoše, šut Radunovića iz pik-en-rola i zakucavanje Elisa. Odmah potom, "upisuje" se i Volters, a Gudurić promašuje zicer.

12' 17:12 Poeni Zvezde na početku druge četvrtine. Volters promašuje posle prodora, a Bjelica "popravlja" ofanzivnim skokom.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 17:10 Zvezda niže ofanzivne skokove i - promašuje. Za to vreme, Mornar drži ritam i u poslednjim trenucima ponovo stiže do "plus 7", zakucavanjem Radunovića posle brze kontre. Beograšani su u prvih 10 minuta šutirali iz igre 4/15, a za dva 3/12.

8' 15:10 Mitrović pogađa šut za tri poena, što je prvi uspešan pokušaj gostiju sa distance. Ipak, to ne zaustavlja domaćina, pa Mijović "vraća" razliku od pet poena. Na teren ulazi i Zvezdin novajlija, Nejt Volters.

8' 11:7 Barani poentiraju uglavnom šutevima sa poludistance, kakav je upravo pogodio i Vujošević. Na drugoj strani, centar domaćina zasad uspešno izlazi na kraj sa Kuzmićem, koji odlazi na klupu i ustupa svoje mesto Milku Bjelici.

6' 9:5 Prve poene Zvezde iz igre postižu Kuzmić i Jović, zakucavanjima. Plejmejker je atraktivno zatresao obruč, iskoristivši blok Gudurića, koji je upravo ušao u igru. Na drugoj strani, Krstić koristi jedno od dva slobodna bacanja.

- Crveno-beli su promašili prvih sedam šuteva. Uz to, Dangubić je posle jedne kontre trokorakom izgubio šansu za polaganje. Mornar propušta uzastopne napade za dvocifrenu razliku.

4' 8:1 Serija Mornara traje (8:0), a Radonjić reaguje prvim tajm-autom. Lamont Džons pogodio je prethodno svoj drugi koš iz igre.

- Prema zvaničnim podacima, u dvorani "Topolica" prisutno je 3.800 gledalaca.

3' 6:1 Nemanja Krstić, nekadašnji reprezentativac Srbije, takođe upisuje svoje prve poene. Odmah potom, poentira i Radoje Vujošević. Barani realizuju tri uzastopna napada, Beograđani tri minuta na jednom pogotku iz igre.

1' 0:1 Prve poene na utakmici postiže kapiten Zvezde, Luka Mitrović. Iskoristio je jedno slobodno bacanje.

Startne petorke:

MORNAR: Džons, Krstić, Voler, Krstić, Radunović
ZVEZDA: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

Posle dva evroligaška izazova u tri dana, Crvena zvezda mts ponovo istrčava na "jadranski" parket. I to u Baru.

Ekipa Dejana Radonjića zaigraće u 18 časova protiv Mornara, učesnika FIBA Lige šampiona, u izvesno punoj dvorani "Topolica".

Crveno-beli će u Crnoj Gori pokušati da produže niz pobeda na startu sezone i da ostanu na čelu tabele zajedno sa Budućnošću, koja je tamo trenutno usamljena sa skorom 7-0.

Sa druge strane, Mornar je u uvodnih šest kola ostvario dve pobede uz četiri poraza. Na terenu lepe dvorane u Baru dosad su odigrane tri ligaške utakmice, u kojima je tim Đorđija Pavićevića bio bolji od Karpoš Sokola i FMP-a, uz poraz od Partizana u prvom kolu.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC