• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olalaladipo!

Autor mondo.rs

U Oklahomu je iz Orlanda doneo 156. najjači ugovor u ligi, što ne odgovara onome što prikazuje na terenu.

U Oklahomu iz Orlanda doneo je stari ugovor prema kojem mu ove sezone sleduje 6.552.960, a sledeće 8.551.612 dolara, što ga čini trenutno četvrtim najplaćenijim igračem u timu.

Već posle tri utakmice u novom timu, Tanderu, saznao je da ga čeka "masna" povišica.

Viktor Oladipo (24) dogovorio je sa vlasnicima Oklahome produžetak saradnje na četiti godine, tokom kojih će zaraditi 84 miliona dolara, saznaje "Vertical".

Oklahoma je odlaskom Kevina Durenta u Golden Stejt poprilično rasteretila "selari kep", iako Rasel Vestbruk trenutno igra za 26.540.100, a uskoro će igrati i za više od 30 miliona dolara po sezoni, što ovoj franšizi omogućava da igrače na kojima želi da bazira budućnost "časti" jakim platama.

I Adam blizu "maksimale"

U isto vreme, "Ou-Kej-Si" blizu je dogovora sa centrom Stivenom Adamsom prema kojem će mu za isto vreme pripasti 100 miliona dolara, a treba reći da je Novozelanđanin trenutno deveti najplaćeniji igrač tima sa godišnjom zaradom od 3.140.517 dolara dok, recimo, Aleks Abrines ima 5.994.764, a Entoni Morou 3.488.000.

Oladipo je na prve tri utakmice u novom dresu beležio prosečno 17 poena, 3,7 skokova i 2,3 asistencije što mu, bar statistički, daje epitet "drugog igrača" ekipe iza neprikosnovenog Vestbruka. Tander je uzeo Oladipa u trejdu sa Orlandom, poslavši u drugom pravcu Serdža Ibaku.

U prethodne četiri NBA sezone, Oladipo je kao igrač Medžika beležio prosečno 15,9 poena, 4,3 skoka i četiri asistencije po meču, a izabran je kao drugi pik 2013. na draftu posle tri nezaboravne godine na Indijana univerzitetu.

Zanimljivo, po aktuelnom ugovoru, Oladipo je 156. najplaćeniji igrač lige, a naredne bi trebalo da bude negde oko 110. mesta. Međutim, kada na snagu bude stupio novi ugovor, stvari će se drastično promeniti u njegovu korist.

Ove sezone, Oklahoma "igra" sa 94.338.686 dolara potrošenih na ugovore igrača, naspram recimo Klivlendovih 130.736.389. Sledeće sezone, s obzirom na to da ugovori ističu nekolicini košarkaša, "ugovoreno" je samo 65.919.059.

Moraće to "nekako" da se popuni...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC