• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juka odličan, Denver izgubio meč i startnog beka!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Pogledajte završnicu utakmice u Torontu, gdje su Lauri i Derozan "eksplodirali", a Nagetsi promašili dovoljno za tijesan poraz.

Jusuf Nurkić ubacio je 13 poena (5/14 iz igre), ali imao i 18 skokova i pet blokada, a pritom Nikola Jokić i on zaustavili su Jonasa Valančijunasa na 12 poena i devet skokova, ali je pobjeda otišla ekipi koja je bolje odigrala posljednja tri minuta.

Kajl Lauri predvodio je Toronto Reptorse na dovoljno dobar način da ostvare drugu pobjedu u tri meča kod kuće od starta NBA sezone – 105:102.

Jokić je počeo i treću utakmicu Denver Nagetsa ove sezone na poziciji centra, proveo 22 minuta na terenu, ubacio šest od devet šuteva iz igre, promašio jednu trojku, stigao do 12 poena, uz četiri skoka i asistenciju, ali i četri izgubljene lopte, međutim nije mogao da spriječi drugi poraz svog tima u sezoni.

Lauri je za 36 minuta na parketu, uprkos lošem šutu za tri 1/5, postigao 29 poena, sakupio pet skokova, sedam asistencija i po tri ukradene i izgubljene lopte, za pobjedu u neizvjesnoj završnici u kojoj su Nagetsi prednost od 99:101 pretvorili u poraz.

Denver
Izvor: YouTube

Lauri je pogodio devet od 15 šuteva za dva poena i osam od deset penala.

Demar Derozen bio je najefikasniji u redovima jedinog kanadskog tima u ligi sa 33 poena, pogodio je 13 od 23 šuta iz igre za 39 minuta, sakupio i pet skokova, tako da se lako može zaključiti da je Denver izgubio meč na spoljnim pozicijama, gdje su Emanuel Mudiaj (16 poena, 6 skokova, 4 asistencije), Vil Barton (16 poena, 4 skoka, 3 asistencije) i Džamir Nelson (13 poena, 2 skoka, 1 asistencija) bili solidni, ne i izvanredni.

Kad smo pomenuli Bartona, valjalo bi reći da je on uganuo zglob i potom napustio igru što je svakako donprinijelo porazu Denvera. Vidjećemo koliko će startni bek ekipe morati da odsustvuje...

Mudiaj je pogodio ulaz za 99:101, na 2:54 do kraja, poslije čega je Lauri promašio trojku, ali je Toronto dobio još dva napada u nizu, a drugi nije mogao da ne iskoristi Derozan koji je izjednačio rezultat i "pozvao" Vilsona Čendlera da promaši nerezonsku dugu dvojku na ulasku u posljednja dva minuta.

Kazna je bila momentalna, jer Lauri nije mogao da ne pogodi i drugi šut u nizu (103:101), na šta su Nagetsi "jedva" odgovorili jer je još jedan rezervista, Džamir Nelson promašio, a Nurkić ofanzivnim skokom izborio faul i potom pogodio samo jedno slobodno bacanje i ispustio priliku za posljednji egal na meču – 103:102.

U narednom napadu, Derozan je promašio šut, a Denver propustio da pokupi drugi ključni skok u odbrani, Patrik Paterson je zabilježio ofanzivnu "tablu" na 1:07 do kraja, a Lauri iz drugog napada ponovo probio bekovsku liniju i pogodio za 105:102, na 45 sekundi prije kraja, kada je Denver zatražio tajm-aut i nacrtao akciju za Danila Galinarija koju on nije pretvorio u produžetke.

Iz dva pokušaja!

Idealan učinak 3-0 zadržali su i Los Anđeles Klipersi poslije pobjede nad Finiksom 116:98 na krilima Krisa Pola i Blejka Grifina. Pol je imao 24 poena i osam asistencija, dok je Grifin ostvario dabl-dabl - 21 poen i 11 skokova.

U noći između ponedjeljka i utorka slavila je i Atlanta protiv Sakramenta 106:95, uz 18 poena Dvajta Hauarda.

Renovirani Čikago Bulsi počeli su sezonu perfektno, 3-0, a ti mečevi nagovijestili su i da će bekovska linija "bikova" djelovati odlično ove sezone.

Starosjedilac Džimi Batler ubacio je Bruklin Netsima 22 poena (6/10 iz igre), uz šest skokova, a novajlije Dvejn Vejd i Redžon Rondo 12, odnosno deset poena u ubjedljivoj pobjedi u Bruklinu, nad Netsima koji već imaju 1-3.

S klupe, Nikola Mirotić dodao je 16 poena i deset skokova, rezervni plejmejker Ajzea Kanan 15, uz šest asistencija, tako da skromna četiri poena centra Robina Lopeza, koji je šutirao 1/5 iz igre, nisu koštali Čikago prethodne noći.

Pored Bulsa, skor 3-0 na startu sezone imaju Atlanta Hoksi, Los Anđeles Klipersi, Klivlend Kavalirsi i Oklahoma Siti Tander, dok su korak dalje napravili samo San Antonio Sparsi sa 4-0. Bez pobjede su Finiks Sansi (0-4), dok Dalas Meveriksi, Nju Orleans Pelikansi i Orlando Medžik imaju 0-3, a Minesota Timbervulvsi, Vašington Vizardsi i Filadelfija Seventisiksersi 0-2.

Pogledajte najbolje poteze prethodne večeri.

Top 10
Izvor: YouTubve



Rezultati:

Toronto – Denver 105:102
/Lauri 29, 5 sk, 7 as – Nurkić 13, 18 sk/

Bruklin – Čikago 88:118
/Lin 14, 2 sk, 4 as – Batler 22, 6 sk, 2 as/

Atlanta – Sakramento 106:95
/Milsap 13, 14 sk, 8 as – Gej 22, 3 sk, 5 as/

L. A. Klipers – Finiks 116:98
/Pol 24, 5 sk, 8 as – Bledšo 12, 8 sk, 5 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC