• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi "razbili" Voriorse, Stef i Klej 2/20 za 3

Autor mondo.rs

Veliki broj utakmica u NBA ligi u noći između petka i subote. Lejkersi dobili Voriorse, Njujork bolji od Čikaga, a Dalas je bez trijumfa i posle šest odigranih mečeva.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa u ovu sezonu ušli su pojačani "superstarom" Kevinom Durentom, ali nakon jučerašnje ubedljive pobede nad njegovim nekadašnjim klubom Oklahomom (122:96) usledio je šokantno visok poraz od LA Lejkersa.

Talentovana ekipa Luka Voltersa, nekadašnjeg pomoćnika Stiva Kera, nanela je Voriorsima drugi poraz ove sezone, i to više nego ubedljiv (117:97), a nijedna ekipa nije briljirala u šutu za tri poena.

To je jedno od osnovih "oružja" Golden Stejta, pa poraz i ne čudi kada su pogodili samo 5 trojki iz 32 pokušaja, a ni na drugoj strani nismo videli baš "rafalnu paljbu" (8/30).

Kod talentovanih košarkaša Lejkersa najviše su se istakli Džulijus Rendl koji je imao 20 poena i 14 skokova i Lu Vilijams koji je imao podjednak košgeterski učinak. Danđelo Rasel je dodao 17, dok su Nik Jang, Leri Nens Džunior i Brendon Igram postigli po 12 poena.

Kod Golden Stejta je ponovo prednjačio Kevin Durent sa 27 poena, Drejmond Grin je bio blizu dabl-dabl učinka sa 16 poena i 9 skokova dok su novo slabo veče imala "splash" braća.

Stef Kari je postigao 13 poena i imao 11 asistencija, ali je promašio svih deset šuteva za tri – dok je Klej Tompson bio nešto bolji, pa je u svojih 10 poena "ugradio" i dve trojke iz 10 pokušaja.

Koliko Kleja "neće šut" za tri od početka sezone? Pogodio je 9 iz 46 pokušaja (19,6%).

LA - GS
Izvor: YouTube


Poredeći Voriorse sa prethodnom sezonom zanimljivo je napomenuti da su prošlogodišnji "ratnici" tek 31. decembra doživeli drugi poraz - i to protiv Dalasa (114:91).

A, kada smo već kod Dalasa, šampiona iz 2011. godine, oni su doživeli novi poraz u ovoj sezoni i to od Portlanda (105:95), uz fantastičnu partiju Demijena Lilarda koji je postigao 42 poena.

To znači da je ekipa Rika Karlajla doživela i šesti poraz u šest utakmica, doduše imali su težak raspored, i da im predstoji dug put oporavka i povratka u pravu formu. Kod njih je najefikasniji bio Džej Džej Barea sa 23 poena, dok je Harison Barns upisao "dabl-dabl" sa 17 poena i 10 skokova. Osetilo se odsustvo Enrjua Boguta, pa je Dirk Novicki slabo odigrao na poziciji petice.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti to da se San Antonio "revanširao" Juti za poraz i slavio je u gostima (100:86), dok je ekipa Njujorka bila bolja od Čikaga (117:104) uprkos raspoloženom Dvejnu Vejdu koji je ubacio 35 poena.

Tandem Entoni – Porzingis je funkcionisao, pa su njih dvojica postigli zajedno 52 poena.

TOP10
Izvor: YouTube


REZULTATI:


Vašington – Atlanta 95:92
Toronto – Majami 96:87
Bruklin – Šarlot 95:99
Čikago – Njujork 104:117
Memfis – LA Klipers 88:99
Nju Orleans – Finiks 111:112
Dalas – Portland 95:105
Juta – San Antonio 86:100
LA Lejkers – Golden Stejt 117:97

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC