• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Bez pritiska na Zvezdu

Autor mondo.rs

Crno-beli najavljuju maksimalnu borbenost u "večitom" derbiju, ali priznaju da će dosta toga zavisiti i od protivnika.

 Veličković: Bez pritiska na Zvezdu Izvor: MN PRESS

Pojedini igrači Partizana pokazali su znake umora u prethodne dve utakmice, protiv Budućnosti i Stelmeta, ali kada u ponedeljak uveče (21.00) izađu na parket pred okršaj sa Crvenom zvezdom, zaboraviće i 10 odigranih utakmica za mesec dana i evropski meč protiv Solnoka, koji je na rasporedu manje od 48 sati kasnije.

Jer, "večiti" derbi je utakmica u kojoj nema prostora za kalkulacije!

Partizan je posle serije od šest pobeda doživeo poraz od Budućnosti, a sada će on pokušati da prekine protivnikovu seriju trijumfa, koja se u ovom trenutku proteže na sedam mečeva.

"Daćemo sve od sebe. Zvezda ima prednost domaćeg terena, a mi možemo da igramo bez pritiska. Obaveza nam je da se borimo bar onoliko koliko i protivnik, da pokušamo da uradimo sve što zavisi od nas", poručuje Novica Veličković.

Trener Aleksandar Džikić smatra da se najveći izazov za njegov tim nalazi u pronalaženju prave igre u fazi napada.

"Naš prvi zadatak je da se spremimo za njihovu čvrstu i upornu igru u odbrani, sa puno kontakta i presecanja linija u napadu. Znam da će igrači obe ekipe biti motivisani i da će to biti maksimalno borbena utakmica".

Za razliku od crveno-belih, koji u derbi ulaze sa svežim sećanjem na evroligaški poraz od Baskonije, Partizan je u prethodnom meču ostvario pobedu, još u utorak uveče, tako da je imao tri dana više za odmor i pripremu.

Vanja Marinković podseća da je njegov tim prošle subote doživeo prvi poraz u regionalnom takmičenju, u sličnim okolnostima u kojima je sada branilac titule.

"Budućnost je imala sedam dana bez utakmica, a mi smo se vratili iz Turske, gde smo izgubili od Bešiktaša, imali dva treninga i izašli da igramo. Sada će prednost na tom planu biti na našoj strani, ali protivnik nam je Zvezda. Ne možemo da očekujemo da nam to previše pomogne".

Iako je nisko krilo, Adin Vrabac biće verovatno "flaster" nekom od bekova crveno-belih. Mogli bi da mu "zapadnu" Stefan Jović, Čarls Dženkins...

"Protiv Stelmeta smo prekinuli seriju od dva poraza i bilo nam je puno lakše da se spremamo za Zvezdu. Idemo na pobedu, zašto da ne", jasan je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC