• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvak se vraća u FIBA Ligu šampiona

Autor mondo.rs

Osvajač prve titule novog takmičenja braniće taj trofej sledeće sezone.

Dok se špansko prvenstvo bliži kraju, iščekujući veliko finale Real - Valensija, iz dana u dan postaje jasno koja će evropska takmičenja tamošnji klubovi igrati sledeće sezone.

S obzirom na to da će u takmičarskoj 2017/18 pet od šest najbolje plasiranih timova ACB lige igrati Evroligu (Real, Baskonija, Valensija, Unikaha i Barselona), preostali - Tenerife, učestvovaće u FIBA Ligi šampiona, u kojoj će braniti trofej.

Najjače takmičenje pod okriljem FIBA saopštilo je u utorak da će Tenerife posle istorijski uspešne sezone ponovo zaigrati u Ligi šampiona, kao i da će se u to takmičenje vratiti i klubovi iz Grčke i Italije.

"Tenerife je najbolje rangirani (petoplasirani) španski klub koji je stekao pravo da učestvuje u Ligi šampiona, s obzirom na postojeće ugovorne obaveze ostalih španskih klubova. Uz Tenerife, Ligi šampiona pridružiće se i drugi klubovi iz ACB lige, koji su na osnovu rezultata izborili to pravo", poručila je FIBA.

Košarkaška Liga šampiona sledeće sezone imaće 32 učesnika. Takmičenje će činiti 24 ekipe koje su direktno izborile svoje mesto, kao i osam koji će "ući" iz kvalifikacija. Timovi će biti podeljeni u četiri grupe po osam ekipa, a najbolje četiri ući će u eliminacionu fazu "Round 16", dok će pobednika posle četvrtfinala odlučiti Fajnal-for. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC