• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evrokup zove klubove i sprema više novca

Autor mondo.rs

Rukovodstvo takmičenja najavljuje velike planove za sezonu 2017/18 i poziva potencijalne učesnike da se ne obaziru na "pritiske ili pretnje".

Dok FIBA Liga šampiona na nekoliko dana obaveštava javnost koji klubovi će sledeće sezone igrati u njenom sistemu, Evrokup je u utorak izašao sa prvom, konkretnom najavom svog takmičenja, kao i porukom timovima.

Predstavivši kako će Evrokup biti "sklopljen", rukovodstvo tog takmičenja objavilo je da će učestvovati po tri tima iz ABA lige, Španije i Rusije, da će po dva predstavnika dati Francuska, Nemačka, Italija i Turska, kao i da će Grčka, Izrael, Litvanija i Poljska imati po jednog učesnika.

Uz ta, garantovana mesta, Evrokup je obezbedio i tri pozivnice, koje će tek biti dodeljene.

Srbija ove sezone nije imala predstavnika u tom takmičenju, ali je Partizan podneo prijavu za učešće u narednoj, 2017/18, poslavši u predviđenom roku potrebnu dokumentaciju.

Uz objašnjenje kriterijuma ulaska u Evrokup, to takmičenje ozvaničilo je da će sledeće sezone raspolagati i većim novcem, koji će klubovima garantovati veću zaradu i od učešća i od TV prava.

Učešće kroz ABA ligu u Evrokupu izborili su Cedevita, Partizan i Budućnost.

"Kompanija 'Euroleague Basketball' nastaviće da pokriva i troškove sudija za svaku utakmicu", takođe je saopšteno, uz objašnjenje:

"Evrokup će biti drugo po snazi evropsko takmičenje kada je u pitanju raspodela novca po klubu učesniku. Ispred će biti samo Evroliga".

"Euroleague Basketball" poslao je, za kraj, direktnu poruku klubovima:

"Želimo da iskoriste svoju slobodu i da se prijave za takmičenje koje žele, bez bilo kakvih pritisaka ili pretnji sankcijama, kakvih je nažalost bilo prošle sezone". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC