• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić i Roberts "tornjevi blizanci"

Skok je od prvog do posljednjeg kola bio glavno oružje košarkaša Partizana u novom proboju među osam najboljih u Evropi.

 Marić i Roberts "tornjevi blizanci" Izvor: MONDO

Uprkos ubijedljivom porazu od Barselone, ubijedljivo najbolji skakač šestog kola Top 16 faze bio je Aleksandar Marić sa 14 uhvaćenih lopti.

Australijski Srbin time je popravio prosjek na 9,58 skokova tokom cijele sezone i nadmašio Trevisa Votsona iz Žalgirisa (9,46). Treće mjesto, ali sa osetnim zaostatkom, zauzeo je još jedan član centarske linije crno-bijelih, Lorens Roberts (7,07).

Ako se uzmu u obzir samo utakmice Top 16, Roberts je neprikosnoven sa 7,83 skoka po utakmici, ispred Marija Kasuna (Efes) sa 7,50 i Robertasa Javtokasa (Himki) sa 7,17. Marićev prosjek tu nije uzet u obzir jer je odigrao samo tri utakmice.

Partizan je i na timskom nivou daleko iznad konkurencije u ovom segmentu košarke. Crno-bijeli su najbolji u Top 16 fazi sa 245 skokova (Makabi 219, Prokom 213...) i ukupno sa 599 (Makabi 577, Himki 555...)

Razlika je još veća ako se posmatra samo skok u napadu. Partizan je jedini evroligaški tim sa više od 200 ofanzivnih skokova, tačnije 204, Unikaha je druga sa 171. Izabranici Duška Vujoševića su na šest mečeva Top 16 faze uhvatili 95 lopti u protivničkom reketu, a najbliži pratilac im je bio Žalgiris sa 76.

Većina ostalih statističkih parametara ne ide u prilog srpskom šampionu, koji ima najslabiji procenat šuta iz igre - 43,3 odsto za dva, odnosno 27,4 odsto za tri poena.

Partizan je prvi i po broju izgubljenih lopti, pošto su njegovi igrači u dosadašnjem toku Evrolige čak 278 puta (17,4 po utakmici) "prodali" loptu ptotivniku.

Crno-bijelima je u Evroligi 2009/10 svirano najviše faulova (406), a najgrublja ekipa poslije njih je Prokom sa 372 lične greške.

Partizan će se u četvrtfinalu sastati sa izraelskim Makabijem. Prve dvije utakmice u Tel Avivu zakazane su za 23. i 25. mart, a u Beogradu će se igrati 30. marta i ako bude potrebno 1. aprila. Datum odigravanja eventualne "majstorice" u Tel Avivu je 7. april.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC