• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić: U slobodno vreme se bijem sa braćom

Autor mondo.rs

"Sa mlađim se tučem stalno, a sa srednjim bratom manje, mnogo je jači, njega više grlim", ispričao je Nikola Jokić u zanimljivom intervjuu u kojem je govorio i o treneru, trenutnoj ulozi i budućnosti.

Nikola Jokić ove sezone igra veoma dobro i njegov Denver je trenutno u poziciji da se nada plasmanu u plej-of koji im je "za dlaku" pobegao u finišu prošle sezone.

Srpski košarkaš "preskočio" je leto u reprezentaciji kako bi radio sa specijalizovanim trenerima u cilju poboljšanja individualnih nedostataka, a utisak je da ove sezone bolje igra u odbrani i češće koristi "ulaz" nego što je to bilo u prve dve godine u NBA ligi.

U intervjuu za podkast sportskog radija "Altitude950" naveo je da ekipa igra veoma dobro, ali da će im u naredna tri meseca veoma nedostajati i najveće pojačanje Pol Milsap.

"Četvorka" koja je i Jokiću pomogla da "očvrsne" u igri pod košem morao je na operaciju što je nateralo i srpskog košarkaša da preuzme veću ulogu u Denveru, odnosno postao je pravi predvodnik igre svog tima.

"Možda sam zaigrao jače i bolje. Glasniji sam jer pokušavam da pomognem timu i saigračima, ako kažem nešto - možda me poslušaju i budemo bolji da dobijemo mečeve. Ne bih da pričam o liderstvu, svi smo mi kao tim lideri, kada neko padne pokušamo da ga podignemo... Nema individualca, sve je timski", ispričao je Nikola Jokić.


Novinari su odmah konstatovali da je previše skroman kada govori o sebi, pa su ga upitali da li mu je to neko rekao i za njegovu igru...

"Trener mi nekada kaže da šutiram više, ali ne želim biram loše šuteve, pre ću pokušati da proigram saigrača. Sigurno će doći trenutak kada ću biti sebičniji", naveo je Jokić.

Upravo je trener Majk Maloun dobar deo leta proveo u Somboru kod Nikole Jokića koji je ispričao da su najmanje pričali o košarci.

"Proveli smo dosta vremena i pričali o stvarima van košarke. Pričali smo o konjima, Somboru, životu, tako se i naša veza poboljšala. Znam da mi veruje kao i ja njemu".

Srpski košarkaš je dodao i da se odlično slaže sa mlađim košarkašima Džamalom Marejem i Gerijem Herisom, a da je veteran Ričard Džeferson "najsmešniji čovek na svetu".

"Umirem kada sedim pored njega na klupi", uz osmeh je dodao Jokić.

A osmeh na licima novinara bio je kada je on počeo da priča o svojoj braći.


Strahinja i Nemanja su sa njim u Denveru, a Nikola ističe da najviše vremena provodi sa njima kada ima slobodan dan. Na pitanje šta bi radili kada bi mogli da biraju, Jokić je dao neuobičajen odgovor koji izlazi iz granica "šablona":

2Tukli bismo se po ceo dan!", sačekao je da se novinari smire od smejanja, pa nastavio: "Sa mlađim, odnosno srednjim bratom, se tučem stalno, a sa starijim manje, mnogo je jači, njega više grlim! Od Nemanje sam jači, a Strahinja je ipak prejak. Stalno su sa mnom i mnogo me podržavaju. Nekada me i nerviraju svojim komentarima, ali oni su braća i govore mi dobre i loše stvari".

Osvrnuo se Jokić i na priču da je već jasno da će se za titulu boriti tek nekoliko ekipa (Golden Stejt, Boston, Klivlend, Hjuston...), a na pitanje da li bi se iznenadio da se Denver za četiri-pet godina takmiči za šampionski prsten odgovara sa dozom optimizma.

"Nimalo se ne bih iznenadio!", zaključio je Jokić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC