• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari Pešić: Kako se stiže do uspeha

Autor mondo.rs

Knjiga o trofejnom srpskom treneru biće završena u narednih nekoliko meseci.

 Kari Pešić: Kako se stiže do uspeha Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić je u 35 godina dugoj trenerskoj karijeri osvojio gotovo sve najvažnije titule, kako na klupskom, tako i na internacionalnom planu. Bio je prvak Evrope i sveta (u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji), osvajao je Evroligu, Kup Radivoja Koraća kao evropsko takmičenje, brojne nacionalne titule i kupove...

Pešić (68) je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Pirota otkrio da su mu FIBA i jedna nemačka izdavačka kuća ranije predlagali da napiše knjigu o svom košarkaškom putu, ali da je tome mogao da se posveti tek u poslednje dve godine, kada je zbog nekoliko operacija napravio pauzu u radu.

"Drago mi je da knjiga kreće iz Srbije, iz mog Pirota, jer to je logičan put. Na internetu je moguće pronaći šta sam sve osvojio, gde sam pobeđivao i gubio, ali nećete videti kako se stiže do toga. U ovoj knjizi otkriću kako sam dolazio do uspeha i kako sam se nosio sa pobedama i porazima", ispričao je Pešić.

U prvom, autobiografskom delu knjige, popularni Kari piše o važnim etapama svog života i karijere, a posebno mesto imaju poglavlja "Bormio 1987" i "Indijanapolis 2002", gde je reč o svetskim titulama, uz pobede nad moćnim selekcijama SAD.

Drugi deo knjige čine fotografije, a u trećem delu se Pešić, kao mentor FIBA za obučavanje košarkaških trenera širom sveta, obraća prvenstveno kolegama i odgovara na stručna pitanja koja su mu najčešće postavljana.

Izdavač knjige biće kompanija "Pi Pres" iz Pešićevog rodnog Pirota, urednik knjige je Boban Mitić, a koautor Aleksandar Miletić, novinar "Politike", koji je već objavio knjigu o legendarnom Borislavu Stankoviću, dugogodišnjem generalnom sekretaru FIBA.

"Velika nam je čast što ćemo biti izdavači knjige najpoznatijeg građanina Pirota, gospodina Svetislava Pešića. Knjiga će biti prevedena na nemački, španski i engleski, imajući u vidu to da je autor svetska ličnost", kazao je u ime izdavača Boban Ranđelović.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da će grad Pirot podržati svaki projekat vezan za Svetislava Pešića.

"Imajući u vidu lik i delo gospodina Pešića, ali i to da je promoter i počasni građanin Pirota, mi ćemo uvek podržavati sve što on radi jer to je ujedno i promocija našeg grada. S nestrpljenjem očekujemo ovu knjigu, čiji će deo tiraža grad Pirot otkupiti za škole, biblioteke, sportske klubove i sve važne goste Pirota".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC