• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora na pragu Mundobasketa! (FOTO)

Autor mondo.me

U kvalifikacijama za Mundobasket košarkaška reprezentacija Crne Gore slavila večeras u Podgorici protiv Turske 71:66!

 Kvalifikacije za Mundobasket: Crna Gora - Turska 71:66 Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

U posljednja dva meča kvalifikacija za Mundobasket, u februaru, košarkašima Crne Gore dovoljna je jedna pobjeda da ovjere plasman na smatru najboljih selekcija planete koja se sljedeće godine održava u Kini.

U novembarskom ciklusu kvalifikacija, “crveni” su napravili veliki dvokorak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo pošto su nakon Letonije, savladali večeras i Tursku koja je do noćas bila lider grupe I!

U uzbudljivoj predstavi u Morači, Crnogorci su slavili u 71:66 (13:17, 24:21, 21:17, 13:11) nakon što su od minusa 9 sredinom treće četvrtine u 35. minutu stigli do isto tolikog viška!

Veliki preokret nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu izveden je fanatičnom odbranom i na “krilima” i Nikole Ivanovića i Boijana Dubljevića koji su briljirali u ofanzivi kad je bilo najpotrebnije, ali i Ognjena Čarapića i Blagote Sekulića koji su spriječili Turke da “pobjegnu” u prvom poluvremenu.

FOTOGALERIJA:


U prvoj četvrtini Mitrovićevi izabranici "kuburili" su sa šutem za tri poena dok su Turci dobrom odbranom u reketu uspjeli da zaustave Dubljevića. U drugom kvartalu "crvene" je u egal vratio Čarapić sjajnom ofanzivnom epizodom u kojoj je za manje od pet minuta ubacio 9 poena!

Drugo poluvrijeme počelo je loše po Crnu Goru koja je u 25. minutu "potonula" nakon serije Turaka od 9-0 na 43:51! Ipak, Mitrovićeva četa ogovorila je odmah i istom mjerom, a u finišu ovog perioda stekla i tri poena viška. 

Sredinom završne dionice Dubljević je pokazao klasu i poveo "crvene" do, ispostavilo se rekordnih 9 poena viška (66:57). Ovu razliku Crna Gora je uspješno održavala do 2 minuta pred kraj kada su Skoti Vilbekin i Doguš Balbaj pogocima sa penala smanjili razliku na 69:63.

Na minut i 26 sekundi prije kraja Vilbekin je trojkom smanjio razliku na samo tri poena da bi 49 sekundi prije kraja, gostima bila otvorean vrata za preokret: nakon nesportske lična dosuđene Šehoviću, međutim, Semih Erden je promašio oba penala, a Tolga Gečin potom izgubio loptu! 

Tačku na svaku dilemu o tome ko će slaviti u Morači stavio je Dubljević 7 sekundi prije kraja...

CRNA GORA: Čarapić 11 (1/1 za tri, 4 sk, 1a), Nidam 6 (2/4 za tri, 2sk, 1 as), Šehović, Radončić, Sekulić 13 (3sk), M. Popović, Dubljević 17 (2/5 za tri, 12 sk), Barović, Ivanović 21 (4/9 za tri, 3as), Vranješ, P. Popović 2, Đurišić 1.

TURSKA: Vilbekin 13, Balbaj 14, Guler, Birsen 10, Erden 14, Savaš 2, Durmaz 5, Ugurlu, Turčen, Gečim 3, Sanli 5, Koksal.

Grupa I

Španija - Ukrajina 72:68
Slovenija - Letonija 77:82
Crna Gora - Turska 71:66

TABELA: Španija 10-2, Turska 10-2, Crna Gora 6-4, Letonija 6-4, Ukrajina 5-5, Slovenija 2-8

(U posljednja dva kola, 22. i 25. februara 2019. godine, Crna Gora će juriti pobjedu za plasman na Mundobasket protiv Ukrajine u Kijevu ili Letonije u Podgorici.)

Opširnije kod naših kolega na mondo.me.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC