• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu: Vratićemo Evroligu u Veliku Britaniju

Autor mondo.rs

Prvi čovek elitnog kontinentalnog takmičenja veruje da će se za tri do četiri godine u Evroligu ponovo uključiti tim sa Ostrva.

Kada je ULEB 2000. godine pokrenuo Evroligu, sa namerom da takmičenje najboljih evropskih klubova preuzme od FIBA (što je vrlo brzo i uspeo), poziv za učešće upućen je i ekipi London Tauers.

Britanski predstavnik se tokom dve sezone u Evroligi provodio kao "bos po trnju", imao je skor 1-9, pa 0-14 i bilo je jasno da tako dalje neće ići.

U elitnom takmičenju "starog kontinenta" do danas više nije bilo klubova sa Ostrva, ali je uvek tinjala želja za njihovim uključivanjem, odnosno za prodorom Evrolige na veliko britansko tržište.

Zato je u Londonu održan jedan Fajnal for (trijumfovao je Olimpijakos 2013), a podsećamo i da se u januaru svake godine u "O2 areni" igra utakmica ligaškog dela NBA sezone.

Đordi Bertomeu je u jednom intervjuu prošlog meseca otkrio da sa svojim saradnicima preduzima konkretne korake na "osvajanju Britanije"...

"Kada smo 2000. imali tim u Londonu, samo pet utakmica na domaćem terenu bilo je malo za još uvek mlado i nezrelo košarkaško tržište. Novi format takmičenja menja situaciju iz korena, sada svaki tim ima 15 garantovanih mečeva kod kuće i ako bi neko napravio dobar projekat, mogao bi da nam se priključi. Na tome i radimo. Cilj nam je da u naredne tri do četiri godine imamo evroligaški tim u Velikoj Britaniji i optimista sam da će se to desiti", izjavio je predsednik i izvršni direktor takmičenja.

Poznato je da će broj timova od sezone 2019/20 biti povećan sa 16 na 18, tako što će Nemačka dobiti drugog predstavnika (najbolje plasirani u Bundes ligi, ne računajući Bajern koji ima "vajld kard"), a uključiće se i francuski Asvel.

Pojedini košarkaški radnici u ex-YU smatraju da ABA liga treba da se bori za drugo garantovano mesto u Evroligi, ali veliko je pitanje može li naš region da prođe "gusto sito" na sportskom i što je čelnicima takmičenja u Barseloni još važnije - na ekonomskom polju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC