• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin niz traje: Odžo pokazao snagu u Zagrebu

Autor mondo.rs

Crveno-beli produžili trijumfalnu seriju u Hrvatskoj. Snažni centar "dabl-dablom" obeležio još jedan ubedljiv trijumf "jadranskog" lidera.

 Zvezdin niz traje: Odžo pokazao snagu u Zagrebu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts veoma uspešno je završila poslednju nedelju van kuće u 2018. godini.

Tri dana posle ubedljive pobede u Turskoj i "stotke" protiv Galate, ekipa Milana Tomića je niz mečeva u gostima završila rutinskom pobedom i u glavnom gradu Hrvatske - u "Draženovom domu".

Cibona - Zvezda 54:76 (18:24, 13:14, 17:22, 6:16)

Kontrolom rezultata od početka do kraja, Beograđani su mirno pobedili na mestu gde je prošlog vikenda pala Budućnost.

Centar crveno-belih Majkl Odžo je sa 15 poena, 10 skokova i bez promašaja iz igre (5/5) konstantno dobijao bitke sa čuvarima, "izbacivao" ih iz igre opterećene faulovima i isticao se kada je Zvezda sticala i gradila prednost, koja je rasla do poslednjih trenutaka.

U utakmici obeleženom ubedljivom razlikom, apsolutnom kontrolom skoka crveno-belih (42:24), ali i velikim brojem izgubljenih lopti oba tima (14:19), Tomićev tim je bez prevelike potrošnje energije napravio dobar uvod u uzbudljivu završnicu godine i veliki derbi protiv Budućnosti (30. decembra), koja je prethodnih dana bila izrazito aktivna na košarkaškom tržištu.

Uz Odža, zapažen u Zagrebu bio je i prvi strelac ekipe Bili Beron (16 poena), pored koga je "dvocifren" bio još Stratos Perperoglu (10 poena), mada ga nije išao šut sa distance, kao ni čitav tim Zvezde (5/21 za tri).

Među domaćima je najefikasniji bio srpski plejmejker Marko Ljubičić sa 17 poena, a pratio ga je Igor Marić (12), strelac tri trojke u trećoj deonici, u kojoj je Cibona poslednji put primorala Tomića da zatraži tajm-aut (na 44:52).

U prvom napadu posle te pauze, Odžo je prihvatio loptu i zakucao, Perperoglu je potom pogodio uz faul i Cibona se više nije vratila na jednocifreni minus. Zvezdin trener je u tim trenucmia visokom petorkom (Reglend-Davidovac-Perperoglu-Simanić-Odžo) uspostavio potpunu kontrolu na obe strane terena i mogao je miran da odgleda završni kvartal i finiš još jedne pobede svog tima.

Cibona: Bilinovac, Uljarević, M. Ljubičić 17 (2/3 za tri, 5 sk), Marić 12 (4/8 za tri), Bundović 4, Gilbert 6, Novačić, Rozić 2, K. Ljubičić 2 (6 sk), Slavica, Rejli Ros 6, Markota 5.

Zvezda: Reglend 8 (5 as, 5 izg), Čović, Kešelj, Perperoglu 10 (1/5 za tri, 6 sk), Davidovac 6, Nenadić 6, Lazić 3, Beron 16 (3/6 za tri, 6 sk), Ristić, Simanić 5, Cirbes 7 (4 izg), Odžo 15.

Parovi i rezultati 12. kola ABA lige

Cibona - Zvezda 54:76
Partizan - Cedevita u toku
Mega - Igokea 21.00

odigrano u petak

Zadar - FMP 79:85

u nedelju

Mornar - Olimpija 17.00

u ponedeljak

Krka - Budućnost 18.00

Tabela: Zvezda 12-0, Budućnost 8-3, Cedevita 7-4, Mega 7-4, Partizan 6-5, FMP 5-7, Cibona 5-7, Olimpija 4-7, Igokea 4-7, Zadar 4-8, Mornar 3-8, Krka 3-8.

Parovi 13. kola: Igokea - Cibona, FMP - Mega (petak), Olimpija - Partizan, Cedevita - Zadar, Mornar - Krka (subota), Zvezda - Budućnost (nedelja).

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, 12. pobeda Zvezde u ABA ligi -

40' 54:76 Nenadić u poslednjem minutu dovodi razliku do maksimlnih "plus 22", a potom u poslednjem napadu pravi grešku u koracima. Čak 19. izgubljena lopta Zvezde, ali u ovako ubedljivom trijumfu to se ni izbliza nije osetilo.

38' 54:72 Gilbert pred finiš smanjuje minus uzastopnim pogocima, a Tomić pravi četiri izmene. U igru ulaze Lazić, Nenadić, Kešelj i Ristić.

36' 50:72 Beron promašuje šut za tri, Odžo hvata loptu i vraća mu, a Amerikanac koristi drugu šansu. Markota je potom grubim faulom zaustavio Perperoglua, pa arbitri dosuđuju nesportski prekršaj. Raste prednost Beograđana, kao i serija (10:0).

35' 50:68 Odžo sa linije penala postaje najefikasniji Zvezdin igrač. Do ovog trenutka postigao je 15 poena (uz osam skokova). Kratak prekid utakmice, dok arbitri udaljavaju jednog gledaoca iz dvorane.

34' 50:66 Reglend poentira za "plus 14", a Perperoglu potom prati kontru Davidovca i vraća loptu u obruč. Velić traži tajm-aut dok ponovo raste prednost srpskog tima, sa visokom petorkom na terenu (Reglend, Davidovac, Perperoglu, Simanić, Odžo)

33' Uljarević promašuje ceo obruč u pokušaju za tri poena, a potom prekršajem zaustavlja Perperoglua, koji se "spustio" u reket da odigra leđima.

32' 50:62 Davidovac promašuje "otvorenu" trojku, pa hvata svoj promašaj, a Odžo realizuje drugi napad Beograđana.

31' Na početku završnog kvartala, iskusni krilni centar Damir Markota čuva Odža, igrajući "peticu".

- kraj treće četvrtine -

29' 48:60 Odžo je zapažen i na kraju ove deonice. Dobija duele sa Bundovićem, a domaći ne uspevaju da uzvrate trojkama (Uljarević i Marić).

28' 46:58 Odžo zakucava, a Perperoglu pogađa uz prekršaj da održe Zvezdinu prednost dvocifrenom. Gilbert potom traži faul posle duela sa Odžom, dok Davidovac hvata loptu i iznuđuje još slobodnih bacanja za goste. Krešimir Ljubičić je završio utakmicu zbog pet ličnih grešaka.

27' 44:52 Igor Marić predvodi otpor Cibone. Naterao je Tomića na tajm-aut još jednim hicem (trećom trojkom u ovoj četvrtini).

27' 41:52 Rejli Ros pogađa preko Simanića, sa visokim lukom, a Odžo na drugoj strani apsolutno kontroliše skok.

26' 39:51 Iskusni krilni igrač Igor Marić postiže uzastopne trojke za cibose, ali Zvezda sada odgovara na te hice. Reglend je sa linije penala postavio "plus 12". Njegovih šest poena i pet asistencija.

24' 33:47 Bili Beron postiže trojku uz prekršaj i sa linije penala donosi najvećih "plus 14" u korist Beograđana.

23' 33:43 Branko Lazić utrčava u reket i pogađa pod faulom, a potom koristi i slobodno bacanje. Odmah potom - ponovo izgubljene lopte na obe strane (Ljubičić, Reglend, Bilinovac). Zagrebačka publika ne gleda lepu košarku u ovim trenucima.

22' 33:40 Džo Reglend dobrim potezom (polaganjem) prekida takođe "iseckan" početak nastavak. Na drugoj strani prodire i Marko Ljubičić.

- poluvreme -

Cibona: M. Ljubičić 13, Marić 3, Bundović 2, Rozić 2, K. Ljubičić 2, Rejli Ros 4, Markota 5.

Zvezda: Reglend 2, Perperoglu 5, Davidovac 4, Nenadić 2, Beron 7, Simanić 5, Cirbes 7, Odžo 6.



20' 31:38 Markota takođe trojkom kažnjava lošu napadačku sekvencu Beograđana.

20' 28:38 Marić ubacuje treću trojku za domaće, za "minus 10" i prvi Tomićev tajm-aut.

19' 25:38 Perperpoglu prekida "sušni" period pogotkom posle prodora, a Ivan Velić raži tajm-aut. Njegov tim nije poentirao više od četiri minuta.

17' 25:36 Muče se domaći u šutu sa distance (2/11 za tri poena), a i Zvezda već nekoliko minuta nije poentirala. Nižu se izgubljene lopte i faulovi u napadu u ovim trenucima. Domaća centarska linija ulazi u problem sa ličnim greškama, jer i Krešimir Ljubičić i Bundović imaju po tri faula.

15' 23:36 Perperoglu pogađa trojku o tablu, sa visokim lukom. Potom je uhvatio defanzivni skok i pokrenuo napad, koji je uspešno završio Davidovac. Prethodno je Odžo uradio veliki posao u reketu domaćih. Ivan Velić traži prvi tajm-aut.

13' 23:31 Ljubičić pogađa svoju drugu trojku, da vrati Cibonu na "minus 6", a Davidovac potom na drugoj strani takođe ostaje sam u reketu. Kešelj ulazi u igru prvi put večeras.

12' 18:29 Nenadić koristi situaciju "jedan na jedan" i uspešno utrčava u reket, a Simanić potom pogađa trojku, za prvi dvocifreni "plus" Beograđana.

- kraj prve četvrtine -

10' 18:24 Prosta situacija za zapaženog Odža u reketu, a potom i za Berona posle kontre. Crveno-beli sa dva poseda prednosti odlaze na prvi odmor.

8' 16:20 Simanić, pa Odžo sada kreiraju Zvezdinih "4:0", a snažni centar potom ubacuje još dva laka poena.

7' 16:14 Rejli Ros i Ljubičić uzvraćaju i vraćaju Zvezdi prednost. Dinamičan početak meča u "Draženovom domu".

6' 12:14 Uzastopne bolokade Simanića i lepa asistencija Reglenda ka Cirbesu. Nemac ostaje sam u reketu i zakucava za "plus 4".

5' 7:12 Cirbes iz druge probacuje loptu kroz obruč, a Beron postiže prvu trojku za Beograđane. Serija Zvezde 8:0.

3' 7:7 Prvu trojku na utakmici postiže "plej" domaćih, Marko Ljubičić, a Cirbes mu odgovara zakucavanjem uz prekršaj Krešimira Ljubičića.

3' 4:4 Čvrst ulaz Džoa Reglenda i poeni o tablu, za još jedno izjednačenje.

2' 4:2 Krešimir Ljubičić i Bili Beron "otvaraju" utakmicu pogocima na obe strane, a Cirbes potom lošim dodavanjem "otvara" kontru Brendisu Rejliju Rosu.

Starteri:

Cibona: M. Ljubičić, Rejli Ros, Rozić, Markota, K. Ljubičić
Zvezda: Reglend, Beron, Lazić, Simanić, Cirbes.

Sudije: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Matej Špendl (Slovenija).

Crveno-beli od 17 časova u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu igraju protiv starog rivala, u nameri da produže seriju pobeda uoči velikog derbija protiv Budućnosti (30. decembra).

Ekipa Milana Tomića doputovala je u glavni grad Hrvatske posle samo dana boravka u Beogradu. Prethodno je ove nedelje bila i u Istanbulu, gde je još jednom ubedljivom pobedom protiv Galatasaraja zaokružila urađeno u prvoj fazi Evrokupa i trijumfalno ušla u Top 16, koji će takođe početi veoma brzo (2. januara).

Crveno-beli su i u Zagreb otputovali bez Mohameda Fajea, povređenog prošlog vikenda u utakmici protiv Mege u Sremskoj Mitrovici. On je u međuvremenu propustio i gostovanje Galati, na kojem su u sastavu bili i Filip Čović i Marko Kešelj, dok je van rotacije ostao i Ognjen Dobrić.

Sastav Zvezde u Zagrebu: Reglend, Čović, Kešelj, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Beron, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

Uskoro ćemo saznati za koje igrače se Tomić opredelio za meč koji će direktno prenositi TV Arena sport. Utakmicu će suditi slovenački sudija Damir Javor, zajedno sa Tomislavom Hordovom (Hrvatska) i Matejom Špendlom (takođe Slovenija).

Cibona i Zvezda odigrali su 35 utakmica u ABA ligi i skor u tim mečevima je 24:11 za srpski tim, koji je u seriji od devet trijumfa, započetoj posle šokantnog trijumfa zagrebačkih "vukova" na Fajnal-foru ABA lige u Štark areni 2014. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC