• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski domaćin Rogaškoj, Sparsi gosti u Kopru

Autori mondo.ba Autori Fena

Predstavnici Bosne i Hercegovine u Drugoj ABA ligi, u četvrtak će odigrati susrete 13. kola.

 Zrinjski - Rogaška, Primorska - Spars, najava 13. kolo ABA liga 2 Izvor: MN PRESS

  Košarkaše Zrinjskog nakon kratkog odmora sutra u Mostaru očekuje susret protiv Rogaške u okviru 13. kola druge ABA Lige.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić uoči utakmice ističe kako domaćinu predstoji teška utakmica jer im stiže vrlo kvalitetno posložena ekipa.

"Rogaška je vrlo kvalitetna ekipa, dobro izbalansirana i dobro vođena. Imali su problema s povredama i nekompletni odigrali nekoliko utakmica. Sada su izašli iz krize što pokazuje posljednja utakmica u slovenačkom prvenstvu gdje su visoko porazili Šentjur. Moraćemo dati svoj maksimum za pobjedu te nadam se da ćemo uz pomoć publike slaviti u svojoj dvorani", istaknuo je Vlašić.

Centar "plemića" Marko Ljujić naglasio je kako će im sutra najveća prijetnja biti s vanjskih pozicija na što će morati obratiti pažnju.

"Čeka nas meč protiv nezgodne ekipe Rogaške. Najveća opasnost nam prijeti od njihovog plejmejkera Dejvisa na kojega ćemo morati da obratimo najviše pažnju. Što se nas tiče, mi se dosta mučimo s povredama i moraćemo dati svoj maksimum da bi dobili. Pozvao bih i navijače da dođu u što većem broju", dodao je Ljujić.

Podrška navijača sutra će imati veliki značaj za aktualne prvake BiH, stoga su iz mostarskog kluba pozvali sve navijače da dođu i podrže tim do nove pobjede.

Utakmica između Zrinjskog i Rogaške na programu je od 18 sati u školskoj dvorani "Bijeli brijeg".

S druge strane, sarajevski Spars gostuje u četvrtak ekipi Primorska iz Kopra.

Sparsi nakon 12 kola zauzimaju četvrto mjesto na tabeli, a njihov sutrašnji protivnik je na čelnoj poziciji sa samo jednim porazom.

Trener Sparsa Marko Trbić uoči ovog meča ističe da njegov tim igra utakmicu u kojoj ne može puno izgubiti te da će dati priliku svim igračima.

"Igramo protiv najboljeg tima u ligi i to je za nas utakmica u kojoj ne možemo puno izgubiti. Cilj nam je da odigramo utakmicu najbolje što možemo u ovom trenutku i da damo priliku svim igračima, posebno jer ćemo igrati bez dva standardna igrača koja su povrijeđena. Nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i utakmicu držati u neizvjesnosti do samog kraja", rekao je Trbić.

Prvotimac Sparsa Adin Vrabac navodi da u Koper idu rasterećeni bez pritiska od rezultata.

"Ne razmišljamo previše o našem protivniku, više smo skoncentrisani na našu igru. Mislim da idemo tamo rasterećeni, bez nekog velikog pritiska od rezultata. Mislim da ćemo igrati opušteno i sigurno biti u situaciji da ostvarimo pobjedu", kazao je Vrabac.

Trener Primorske Jurica Golemac o Sparsima kaže da se radi o kvalitetnoj ekipi koju krasi odlična odbrana i disciplina u igri. Dodaje da će morati dati maksimum kako bi došli do pobjede te je pozvao navijače da im pomognu u ostvarenju tog cilja.

Susret se igra u četvrtak od 18 sati u Areni Bonifika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC