• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sparsi "pukli", Zrinjskom trijumf nakon drame

Autor mondo.ba

Polovičan uspjeh bh. protiv slovenačkih klubova u 13. kolu Druge ABA lige.

 Primorska Spars 102:61, Zrinjski Rogaška 94:93 Druga ABA liga 13. kolo Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Klubovi iz BiH, Spars i Zrinjski, ostvarili su polovičan učinak protiv slovenačkih predstavnika u 13. kolu Druge ABA lige.

Sarajlije su doživjele ubjedljiv poraz u Koperu od Primorske 61:102, dok su Mostarci, u meču punom preokreta, uspjeli pred svojim navijačima savladati Rogašku 94:93.

Sparsi su u sve četiri četvrtine bili podređen rival, tako da pobjeda Primorske ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Slovenci su već u prvom kvartalu postigli 30 poena, čime su najavili više nego ubjedljiv trijumf.

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Ivan Marinković sa 20 poena, dok je sjajan bio i Žan Mark Šiško, koji je ostvario dabl-dabl učinak, 16 poena i 12 asistencija. Ibrahim Durmo kod gostiju ubacio je takođe 16 poena.

Vodeći tim Druge ABA lige zabilježio je tako 12. trijumf u 13. meču, dok su Sparsi petoplasirani tim lige sa skorom 8-5.

Zrinjski se poprilično namučio da bi upisao peti ovosezonski trijumf. Mostarci su tokom cijelog meča igrali po sistemu toplo-hladno. Prvu četvrtinu riješili su u svoju korist, velika borba viđena je u drugoj, da bi u trećem kvartalu gosti napravili veliki preokret.

Ipak, u posljednjih 10 minuta tim iz Mostara uspio je stići i prestići rivala i na kraju slaviti minimalan trijumf.

Aleksandar Todorović sa 26 poena bio je najefikasniji u redovima "plemića", dok su dvocifren učinak imali još Luka Pandurić (16 poena), Marko Ramljak (12), Aleksandar Sokolović (11) i Ivan Miličević (10). U redovima gostiju Mirza Sarajlija sakupio je 27 poena, dok je Dejvis Rašan imao 13 poena i 11 asistencija.

Bilo je ovo posljednje kolo na drugoligaškom Jadranu, a sezona se nastavlja 3. januara mečevima 14. kola. Zrinjski će gostovati Sutjesci u Nikšiću, dok će Sparsi ugostiti cetinjski Lovćen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC