• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikitović o Partizanovim "velikim telima"

Autor mondo.rs

Srpski stručnjak na klupi Olimpije posle poraza ne zamera ništa svojim igračima. "Sve smo ispoštovali, osim njihovog ofanzivnog skoka".

 Nikitović o Partizanovim "velikim telima" Izvor: MN PRESS

Male su razlike između timova ABA lige. Olimpija je pred meč protiv Partizana bila na deobi poslednjeg mesta, sa dve pobede manje od crno-belih. I imala je realnu šansu da ih savlada.

Sve do 35 sekundi pre kraja, kada je Roko Badžim promašio trojku za izjednačenje, a Vanja Marinković ugrabio loptu i nešto kasnije bio fauliran.

Saša Nikitović je od dolaska u Olimpiju krajem novembra, u sličnim završnicama slavio pobede nad FMP i Krkom, a izgubio je od Mornara u Baru.

U subotu se Partizan, pojačan iskusnim plejmejkerom Aleksom Renfroom, pokazao talentovanijim i bolje vođenim od tih ekipa...

"Žao mi je što nismo pobedili, jer smo u svlačionici i među sobom imali raspoloženje za to. Nismo iskoristili priliku, ali momcima sam rekao da nemam šta da im zamerim. U nekim trenucima smo grešili i mi i oni, pa smo mi bili dobri i oni dobri. Presudila su tri-četiri ofanzivna skoka u četvrtoj četvrtini, posle kojih su oni došli do lakih poena", rekao je mladi srpski trener.

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića i Dušana Ivkovića, a kratko i glavni trener Crvene zvezde, u jednoj od najtežih sezona u njenoj istoriji, ocenio je da Partizan ima očiglednu prednost u odnosu na većinu ABA ligaša.

"Oni imaju zaista impresivnu veličinu, velika tela i mislim da je to prelomilo meč. Po tome su u vrhu ABA lige, uz Zvezdu i Budućnost".

Olimpija - KK Partizan 66:72 ABA liga 2018 13. kolo
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Iako nekompletni, bez Mihe Lapornika koji postiže 12 poena po utakmici, Ljubljančani su namučili učesnika Top 16 faze Evrokupa i kandidata za plej-of ABA lige.

Nikitović je obrazložio slovenačkim novinarima zbog čega je zadovoljan prikazanim.

"Ispoštovali smo ideju po pitanju igre u napadu, nekad sa više uspeha, nekad sa manje, ali nismo igrali bezidejno. Zato hvalim tim, jer ono što smo se dogovorili - gde da napadamo, od čega da se branimo - sve smo ispoštovali, osim njihovog ofanzivnog skoka. Tu su praktično i sa našim građenjem bili za pola šake iznad i uzimali te lopte".

Olimpija (4-9) posle Nove godine ide u Zadar, na okršaj sa direktnim konkurentom za opstanak, potom dočekuje Megu, pa gostuje Ciboni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC