• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda počela pobedom: Čović i Kešelj slomili Limož

Autor mondo.rs

Crveno-beli trijumfalno ušli u Top 16 fazu Evrokupa. Rezervisti crveno-belih dali odlučujući impuls u teškim trenucima.

 Zvezda počela pobedom: Čović i Kešelj slomili Limož Izvor: MN PRESS

Bilo je potrebno nekoliko Zvezdinih naleta da Limož padne u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Konstantni Bili Beron (13 poena) i razigrani Boriša Simanić (11 poena) učinili su da prednost crveno-belih traje ceo meč, uprkos oscilacijama, ali se gost iz Francuske nije predavao, već je početkom poslednje deonice prišao na samo dva poena zaostatka.

Ekipa Milana Tomića mučila se tada u napadu i neuspešno tražila rešenja sve do trenutka u kojem je Filip Čović (12 p, 6 as) istupio u prvi plan u završnici, pa pogađao ili asistirao za praktično sve pogotke u seriji koja je donela pobedu.

U tom nizu, od 60:58 do 83:71, dve važne trojke postigao je Marko Kešelj i sa obe je "pogurao" ekipu ka dvocifrenoj prednosti, sačuvanoj do kraja prvog meča Top 16 faze Evrokupa.

Zvezda - Limož 83:71 (25:16, 15:16, 18:21, 25:18)


Crveno-beli su tako odbranili domaći teren protiv upornog rivala, koji je za sobom imao šest "vezanih" pobeda u dva takmičenja. Pred tribinama "Pionira", gost iz Francuske nije padao kada je Zvezdina prednost postajala dvocifrena, već se na čelu sa Dvajtom Hardijem (20 poena, četiri trojke) konstantno vraćao, pogađao sve češće sa distance i terao Tomićev tim da smišlja nova rešenja.

Tražeći lek za oscilacije, Zvezdin trener našao je petorku Čović, Davidovac, Perperoglu, Kešelj i Cirbes, "držao" je na terenu kroz čitavu poslednju četvrtinu, a ona mu je uzvratila pobedom na startu nove, teže faze Evrokupa. Kada je bilo najvažnije, Čović je pogađao trojke, delio asistencije, a Kešelj i Perperoglu su hicima iz daljine i važnim skokovima učvršćivali vođstvo i trijumf.

Crvena zvezda Limož
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Odmah posle ovog meča, crveno-beli će početi da se pakuju za gostovanje u Novom Mestu, gde će u petak igrati meč ABA lige protiv Krke.

Naredne nedelje, dan posle Božića, crveno-beli će gostovati Unikahi.

ZVEZDA: Reglend 9 (5 as), Čović 12 (3/7 za tri, 6 as), Kešelj 9 (2/4 za tri), Perperoglu 10 (8 sk, 4 as), Davidovac (6 as), Nenadić, Lazić, Beron 13 (4 as), Ristić, Simanić 11 (6 sk, 3 bl), Cirbes 11, Odžo 8.

LIMOŽ: Inglis 1, Hardi 20, Rusel 5, Tejlor 5 (7 as), Bazile, Majls 8, Butsijel 3 (8 sk), Samjuels 7, Hauard 11, Butej 11.

Iz minuta u minut:

- Kraj utakmice, pobeda Zvezde 83:71 -

40' Nije uspeo ni Limožov napad. Zvezda će imati 2,7 sekunde da poentira.

40' Nije uspeo Zvezdin poslednji napad. Kešelj je u pokušaju da dribla vratio loptu na polovinu domaćih.

40' Tomić traži tajm-aut.

40' 83:71 Kešelj ubacuje trojku za "plus 14", na još jednu Čovićevu asistenciju, a Limož odgovara poenima Butijela sa linije penala.

40' 80:69 Davidovcu pada koncentracija u poslednjem minutu, pa gubi loptu na isteku napada, na šta Tomić reaguje tajm-autom.

39' 80:67 I ponovo - Čović. Dobio je prostor na distanci i ubacio još jednu trojku.

38' 77:67 Dvajt Hardi ubacuje svoju četvrtu trojku, a Tomić traži tajm-aut uoči poslednja dva minuta. Pored ishoda, u svakoj utakmici Top 16 faze biće važna i koš razlika.

38' 77:64 Razmena trojki - Hardi ubacuje za Limož, a Perperoglu za Zvezdu.

37' 74:61 Čović sada zapažen i u odbrani. Primorao je Majlsa na izgubljenu loptu, a potom je ubacio još jednu trojku, za velikih "plus 13".

37' 71:61 Čović promašuje trojku, Kešelj hvata još jedan ofanzivni skok i stvara šansu Perperogluu, da utrči pod koš i iznudi još jedan prekršaj. Međutim, Grk ne koristi nijedan šut.

36' 71:61 Ponovo Čović! Zvezdin plej sada je išao do kraja i poentirao pod prekršajem. Sa klupe gostiju pozvali su tajm-aut.

36' 68:61 Vil Hauard ubacuje trojku za Limož, a potom i Hardi, ali srećom po Zvezdu drugi hitac nije priznat, jer je Amerikanac nagazio aut linije.

35' 68:58 Čović nije hteo da ide na prodor, već je asistirao Kešelju, a on pogađa trojku za "plus 10".

33' 65:58 Važna sekvenca Filipa Čovića. Pogodio je važnu trojku iz ćoška, pa asistirao Cirbesu za lake poene.

31' 60:58 I ovaj kvartal počinje trojkom gostiju (Rusel), pa pogotkom Perperoglua, nakon bega čuvaru.

- kraj treće četvrtine -

30' 58:53 Samjuels se izborio za poziciju u reketu i postavio pet poena razlike pred poslednjih 10 minuta.

30' 58:51 Kešelj preuzima loptu u važnom trenutku i pogađa pod faulom, da vrati "plus 7" pre poslednjeg napada Limoža u četvrtini.

29' 55:50 Simanić pravi četvrti faul, pa izlazi iz igre. Samjuels pritom staje na liniju penala i pogađa oba šuta.

27' 53:47 Simanić puca od samopouzdanja u ovoj utakmici. Pogodio je važnu trojku, pa uhvatio defanzivni skok. Gosti pozivaju tajm-aut.

26' 50:45 Reglend kasni u odbrani, a Tejlor kažnjava trojkom. Na drugoj strani, Simanić asistira Odžu, za snažno zakucavanje.

25' 48:42 Brza kontra Zvezde, praktično bez driblinga, i zakucavanje Simanića, za mirnijih "plus 6".

24' 46:42 Lep i važan prodor Bilija Berona. Fintom šuta obezbedio je sebi "čist" put do koša.

23' 44:42 Cirbes je loše krenuo u drugi deo, dok je Simanić i dalje u odličnom ritmu. Snažnom rampom je ostvario i svoju treću "bananu", a Odžo je na drugoj strani ponovo zatresao konstrukciju koša zakucavanjem. Međutim, Majls je pogodio još jednu trojku.

22' 42:39 Potpuni priključak Limoža na početku nastavka. Hauard, Tejlor i Majls primakli su goste na posed zaostatka...

- poluvreme -

Strelci:

Zvezda: Reglend 9, Perperoglu 5, Beron 9 (5 sk, 4 as), Simanić 6, Cirbes 7, Odžo 4, Davidovac (4 as)

Limož: Hardi 12, Majls 3, Butsijel 3 (6 sk), Samjuels 3, Hauard 3, Butej 8.

Izvor: MN PRESS



20' Simanić pogađa i trojku o tablu, uz zvuk sirene. Međutim, Reglend mu je kasno dodao loptu, pa mladi krilni centar nije stigao da na vreme izbaci loptu. Trojka se ne priznaje.

20' 40:32 Loš faul Lazića, šest sekundi pre pauze, iako je kapiten Zvezde objašnjavao arbitrima da u skoku nije uradio ništa pogrešno.

20' 40:31 Butej pogađa drugu trojku (2/2) u poslednjem minutu pred poluvreme, a Tomić reaguje tajm-autom.

19' 40:28 Kešelj se trudi u ofanzivnom skoku i izborio je dodatni napad za crveno-bele. Čim je lopta izvedena, Beron je pogodio za dva, sa distance. Hardi mu uzvraća.

18' 38:26 Snažan je Odžo, ali i Butsijel. Francuski centar sa linije penala je vratio goste na deset poena razlike (36:26), posle čega je Perperoglu iskoristio dva penala.

16' 35:23 Aplauzi tribina pozdravljaju Simanića dok napušta teren i ustupa mesto Marku Kešelju.

16' 35:22 Snažno zakucavanje Odža, da se dobro zatrese konstrukcija koša i da Limož pozove tajm-aut.

15' 33:22 Simanić je u prvom planu. Blokira, krade loptu, poentira... Navijači ga pozdravljaju, kao što zvižde arbitrima jer su pogrešno dosudili aut u korist Limoža, iako je bila lopta za domaće.

13' 31:19 Samjuels sada postiže i sa poludistance, pa izlazi iz igre. Na drugoj strani, Čović promašuje dve trojke, Odžo hvata ofanzivni skok, pa asistira Simaniću, za još jedan pogodak.

11' 28:17 Samardo Samjuels koristi dva slobodna bacanja, a Zvezda posle mirnog protoka lopte postiže još jednu trojku. Ubacio je Perperoglu, iz ćoška, na asistenciju Davidovca.

- kraj prve četvrtine -

10' 25:16 Stratos Perperoglu ulazi u igru prvi put i dobija glasan aplauz, posle sjajne partije protiv Budućnost. Hardi je potom kontrom kaznio pogrešno dodavanje sada već umornog Cirbesa, koji pre izlaska iz igre koristi jedno slobodno bacanje.

8' 24:14 Beron dobija metar prostora na distanci i to lako koristi, da trojkom postavi prvo dvocifreno vođstvo domaćih.

7' 19:11 Reglend staje na liniju enala i takođe poentira, za svoj deveti poen. Navijači su se odazvali pozivima crveno-belih i ispunili "Pionir".

6' 17:11 Reglend trojkom pokazuje da ga tehnička nije poremetila.

6' 14:11 Limož je imao četiri desetinke za napad, a Majls je primio loptu, skočio i pogodio sa distance. Sudije kažu da je stigao na vreme, a potom su dosudile tehničku Reglendu zbog prigovora.

5' 14:8 Prodorima Džoa Reglenda crveno-beli povećavaju prednost, a Simanić dobija veliki aplauz za blokadu.

4' 10:8 Aksel Butej postiže prvu trojku za goste, a Cirbes potom pravi "livadu" i za Berona, kao i pre nekoliko trenutaka za Simanića.

3' 8:5 Cirbes uzastopnim poenima vraća Zvezdi prednost. U međuvremenu je puklo staklo na jednoj od tribina "Pionira", ali to nije uticalo na meč.

1' 2:3 Za početak meča - težak šut i pogodak Bilija Berona, pa trojka Dvajta Hardija.

Starteri:

ZVEZDA: Reglend, Beron, Lazić, Simanić, Cirbes
LIMOŽ: Tejlor, Majls, Butsijel, Butej, Hardi

Sudije: Karlos Peruga, Petros Papapetru, Robert Viklicki

Crvena zvezda mts pred svojim navijačima ulazi u 2019. godinu.

Ekipa Milana Tomića od 20 časova dočekaće Limož u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa, u grupi koju čini i španski tandem, Valensija - Unikaha (20.45).

Šampion Srbije "otvara" drugu fazu takmičenja u odličnom raspoloženju, jer je u nedelju, na izmaku 2018, pred svojim navijačima savladao Budućnost i produžio pobednički niz u ABA ligi.

Mir na "Jadranu" omogućiće Zvezdi da se u januaru usredsredi na Evrokup, u kojem će igrati u najtežoj Top 16 grupi, sadržanoj od tri tima iz prvog "šešira".

Interesantno je da će Zvezda i Limož odigrati međusobni meč posle čak 35 godina. U sezoni 1982/83 sreli su se u Kupu Koraća i u grupnoj fazi ostvarili po pobedu kod kuće. Francuski klub na kraju je osvojio "Žućkovu levicu", pobedom u finalu protiv Šibenke Dražena Petrovića.

Pročitajte raspored utakmica crveno-belih u Top 16 fazi i pratite uz MONDO tekstualni prenos utakmice iz Pionira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC