• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli opet na putu: "S kim smo ono beše igrali?"

Autor mondo.rs

"Ne živimo u prošlosti. Već smo okrenuti meču protiv Krke", rekao je Milan Tomić na dan puta u Sloveniju, gde će njegov tim u petak gostovati Krki.

 Krka-Crvena-zvezda-najava-ABA-liga-2019 Izvor: MN PRESS

"Moji igrači, ja i Zvezda živimo u sadašnjem trenutku, ne u prošlom", rekao je u sredu trener crveno-belih Milan Tomić, "zaključavajući" priču o trijumfu protiv Limoža.

Kao dokaz tvrdnje da na Malom Kalemegdanu žive samo u sadašnjosti, on je objasnio da ne pamti ni sastav grupe svog tima u prvoj fazi Evrokupa.

"Breša je prošla, Andora je prošla... Ko još? Ulm? Zaboravio sam s kim smo igrali. Mi ne živimo u prošlosti", izjavio je on i zadovoljan pobedom na startu Top 16 faze počeo priču o gostovanju Krki (petak, 18 časova, TV Arena sport).

Zvezdini košarkaši u četvrtak će uraditi trening oporavka u Beogradu i uputiti se ka Sloveniji, gde će odigrati 22. međusobni meč protiv Krke, sa željom da ostvare 17. trijumf u tom rivalstvu.

"Krka je nezgodna, kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani, u kojoj su pobeđivali do sada sve ekipe pretendente na visok plasman - Budućnost, Megu, Partizan i Mornar. Taj podatak govori da imaju kvalitet i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo utakmicu, a pritom vodeći računa da smo u sredu uveče imali težak meč u Evrokupu", rekao je Tomić.

Kao i na konferenciji za novinare posle Limoža, on je još jednom govorio o stanju "rovitih" igrača, koje predvode Mohamed Faje i Ognjen Dobrić.

"Imamo problem sa Fajeom, Radanovim i Dobrićem, koji je bio pod virusom. Svi su počeli da treniraju, ali nisu još maksimalno spremni", dodao je on.

Filip Čović, heroj trijumfa protiv francuskog rivala, podsetio je takođe na činjenicu da je Krka čvrsta kod kuće.

"Očekuje nas dobra ekipa, koja igra jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na 'papiru' su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna tri dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu".

U osvrtu na svoj učinak protiv Limoža, Čović nije hteo da prihvata zasluge za uspeh.

"Svi smo izneli utakmicu. Snaga tima je da svaku utakmicu neko drugi iskorči. Za sada je dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti. Mogu da kažem da se tako pogodilo, lopta je bila kod mene, uneo sam, da kažem, novu energiju, s obzirom na to da nisam igrao nekoliko prethodnih utakmica i da sam bio možda malo odmorniji", rekao je Zvezdin "plej".

U prvoj utakmici dva tima koja je odigrana 13.oktobra Crvena zvezda je pobedila 80:66 u Beogradu.

Zvezdina ekipa se odmah nakon odigrane utakmice u dvorani "Leon Štukelj" vraća autobusom za Beograd, a u ponedeljak, na Božić, sledi joj put u Malagu na utakmicu sa Unikahom, u okviru 2. kola Top 16 faze Evrokupa.

Parovi 14. kola ABA lige

u petak

Krka - Zvezda 18.00
Cibona - FMP 18.00
Zadar - Olimpija 20.00

u subotu

Partizan - Mornar 19.00
Mega - Cedevita 21.00

u nedelju

Budućnost - Igokea 17.00

Tabela: Zvezda 13-0, Cedevita 9-4, Budućnost 8-5, Mega 8-5, Partizan 7-6, FMP 6-7, Igokea 5-8, Mornar 5-8, Cibona 5-8, Olimpija 4-9, Zadar 4-9, Krka 4-9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC