• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perperoglu: Svaki tim ima uspone i padove

Autor mondo.rs

Grčki veteran uoči ključne utakmice protiv Limoža pričao za zvanični sajt Evrokupa...

 Stratos Perperoglu KK Crvena zvezda sajt Evrokupa Izvor: MN PRESS

Stratos Perperoglu posle četiri kola je drugi strelac Top 16 faze Evrokupa. Beleži 17 poena po utakmici, uz 50 odsto preciznosti van linije 6,75 metara, ali Crvena zvezda je posle uvodne pobede nad Limožom doživela tri poraza i nalazi se na korak od eliminacije.

Iskusni grčki košarkaš se u razgovoru za sajt Evrokupa osvrnuo na aktuelnu seriju poraza u tom takmičenju, kao i na prvi neuspeh u ABA ligi, minulog vikenda protiv Cedevite.

"Igrali smo protiv odličnih timova, koji imaju veliki kvalitet, probali smo da se takmičimo sa njima. Košarka je igra detalja, a očigledno je da su nama promakli neki detalji, naročito protiv Unikahe u Malagi i protiv Valensije na našem terenu. Bili smo blizu, borili smo se i ostavili pozitivan utisak, ali nismo uspeli da pobedimo".

Zvezda je u Evrokupu imala dve serije od po tri pobede i tri poraza.

"Činjenica je da u poslednje vreme ne igramo najbolje. Doživeli smo i prvi poraz u ABA ligi, ali sve je to uobičajena stvar. U jednoj sezoni mora da bude perioda kada ti ništa ne ide kako bi želeo, ali tada moraš da nastaviš da se boriš. Svaki tim ima svoje uspone i padove, to je prosto tako tokom duge sezone".

Da bi se plasirali u četvrtfinale Evrokupa, crveno-beli u utorak moraju da naprave "brejk" u Limožu, a zatim u duelu španskih timova već kvalifikovana Valensija treba da kao gost pobedi Unikahu, što gledano iz zemljačko-patriotskog ugla deluje malo verovatno.

Perperoglu, ipak, ostaje pri stavu izrečenom posle prošlonedeljnog poraza od Valensije, da je na njemu i saigračima da obave svoj deo posla.

"Prolaz u četvrtfinale nije više samo u našim rukama, ali nam svejedno treba dobra utakmica protiv Limoža. Vrlo je važno da u Francuskoj dođemo do pobede. Oni će takođe biti motivisani da zabeleže prvu pobedu u Top 16 fazi, tako da će biti teško, ali nadamo se najboljem", naglasio je Perperoglu.

"SAMO MI SMETA SNEG"

Da Grk igra za srpski tim nije uobičajena pojava, ali u slučaju Perperoglua je jasno kako je došlo do aktuelne saradnje. "Sa trenerom Tomićem sam sarađivao u Olimpijakosu. Hteo sam da mu pomognem na njegovom novom početku, a bila je i dobra prilika da zaigram za jedan od najvećih klubova u regionu. Lepo mi je i na terenu i van njega. Sviđaju mi se Beograd, ljudi, navijači. Sneg i hladnoća su jedine stvari na koje sam morao da se naviknem", rekao je nekadašnji stanovnik Atine, Istanbula, Barselone i Jerusalima.

Upitan kako u svojoj 16. profesionalnoj sezoni, sa 34 godine, uspeva da igra na tako visokom nivou, Perperoglu je odgovorio da ga "noge još drže".

"Vodim računa o svom telu, a uz to se osećam dobro u Zvezdi, jer imamo odličnu hemiju u timu. Što se tiče same igre, pokušavam da pametno trošim energiju koju imam. Koristim sve informacije koje dobijem u okviru skautinga da se mentalno pripremim za utakmicu. Tako znam šta mogu da očekujem i šta konkretno treba da uradim".

Perperoglu je u svojim "najboljim" godinama (2007-2014) bio akter atinskog derbija, kao član oba velikana iz glavnog grada Grčke. Jesenas je posle više od četiri godine ponovo osetio sličnu atmosferu...

"Rivalitet sa Partizanom je veliki i naravno da je lepo opet biti deo takvih mečeva. Navijači su generalno sjajni, daju ti energiju i dodatni motiv, ali ne mogu da dobiju utakmicu umesto nas. Mi smo ti koji igraju košarku, mada nam njihova podrška svakako pomaže".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC