• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović se "zategao" pred debi u Evroligi

Autor mondo.rs

Zvezdin plejmejker iskoristio ljeto da radi na sebi i to se vidi. "Ne volim što smo 'bljesnuli' prerano. Idemo polako...", kaže o novom timu.

 Filip-Covic-trenirao-i-smrsao-za-debi-u-Evrolig Izvor: MN PRESS

U odlučujućoj fazi prošle sezone, Filip Čović preuzeo je ulogu organizatora igre od povrijeđenog Džoa Reglenda i dao važan doprinos Zvezdinom uspehu.

Ovog ljeta, kao jedan od starosjedilaca, iskusni "plej" nije previše odmarao, već se aktivno pripremao za debi u najjačem evro-takmičenju.

Tokom Evroliginog dana za medije u "Štark areni", Čović je potvrdno klimnuo glavom na zapažanje da se "zategao".

"Jesam, svi me pitaju i svi mi to kažu. Primhećuje se i pokušao sam da se pripremim što bolje", rekao je Čović.

"Prvi put igram Evroligu, ali nije samo to razlog. Svako od nas mora da radi tokom ljeta jer u toku sezone nemate vremena da radite na sebi, niti imate vrijeme da mnogo trenirate, pa to pokušate da nadoknadite ljeti", dodao je on.

Pred njim je treća "vezana" sezona u Zvezdi i nastup u najjačem "rosteru" do sada.

"Ne volim da poredim ekipe. Za sada mi sve djeluje kako treba. I Milan je rekao da smo odlično odradili pripreme, iako su bile kraće nego prethodnih sezona. Trenažni dio i pripremne utakmice su odrađene odlično i izgradili smo tim za kratak period".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Na gostovanju Panatinaikosu, 3. oktobra, Čović će debitovati u Evroligi.

"Ne mogu da dočekam da krene, stvarno", priznaje on.

Ove sezone, Čović će činiti plejmejkerski tandem sa Lorencom Braunom (29). Amerikanac ima za sobom 107 nastupa u NBA ligi, ali još nije igrao u Evropi, pa je pred njim i neizbježni period adaptacije na kontinentalnu košarku.

"Prije svega, jako mi je bilo bitno da su igrači koji su došli jako dobri momci, uz one koji su bili tu prošlih godina. To je jako bitno za tim, da smo složni i da se dobro razumijemo. Pojedinačno, svi momci su kvalitetni igrači. Lorenca vjerovatno ponajmanje znate jer nije igrao na ovim prostorima, već u Kini i u Americi. Mislim da će mu biti potrebno još malo vremena da se navikne na evropsku košarku. A, što se tiče igračkih kvaliteta - zaista je fenomenalan".

Komentarišući Zvezdin tim u cjelini, Čović naglašava da ne bi trebalo unaprijed određivati visoke domete.

"Trudićemo se da napravimo najbolje moguće rezultate, u svim takmičenjima. Ne želimo samo da budemo takmičari u Evroligi, već želimo da pobjeđujemo i da idemo što dalje. Samo, ne volim da se previše unaprijed priča. Čim se sklopio ovaj tim, nekako smo bljesnuli prerano, svi su pričali da smo Top 8, Fajnal-for, pobijedili smo Olimpijakos, osvojićemo Evroligu... To su prejake riječi, ko god da ih izgovori. Želja nam je da napravimo dobre rezultate i da iz meča u meč igramo sve bolje. Naravno, uz pobjede".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC