• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je od NBA zvezde postao beskućnik: Bolest, pa grozan trač o Lebronu...

Autor mondo.rs

Sa 14 godina pokušao je sebi da oduzme život. Na vrhuncu NBA uspeha dijagnostikovan mu je bipolarni poremećaj. Kružio je trač da je spavao sa Lebronovom majkom... Ovo je priča o strašnoj sudbini poznatog NBA igrača.

 Delonte Vest Kako je od NBA zvezde postao beskućnik: Bolest, pa grozan trač o Lebronu... Izvor: Guliver, Mike Ehrmann/Getty Images North America

Pred njim je bila velika NBA karijera, igrao je važne uloge u timovima i činilo se da je na putu sa kojeg ne može da skrene. Ali mu se dogodio bolan i strmoglav pad, o kome ove nedelje priča Amerika, nakon što je "izašao" snimak na kojem se Delonte Vest vidi kako je vezan lisicama, prebijan na ulici...

Šta se dogodilo startnom plejmejkeru "prvog" Lebronovog Klivlenda, u kojem je igrao zajedno sa Aleksandrom Sašom Pavlovićem?

Možda će vas zanimati

Kako je dospeo sa dna do vrha i vratio se nazad?

Vest se borio sa demonima čitavog života. Rođen je u siromašnoj porodici, odrastao je u siromašnom kraju i znao je da je da mu je košarka jedini put ka pristojnom životu. A, potom i ka bogatom životu.

Međutim, na njegovom putu bilo je mnogo stramputica i problema na koje jeste, ali i nije mogao da utiče.

Sa samo 14 godina nekoliko puta je pokušao da oduzme sebi život nakon što je doživeo tešku povredu i propustio čitavu sezonu u srednjoj školi. Borio se sa depresijom, završio u bolnici i put ka izbavljenju našao u religiji.

Nažalost, problem nije rešio na duge staze.

Izvor: Guliver, Harry How/Getty Images North America

Na univerzitetu je bio sjajan, igrao sa Džamirom Nelsonom i vodio ekipu Univerziteta Sent Džozef do kraja ligaškog dela sezone bez poraza (27-0!). Tako je kupio sebi prvoklasnu kartu za NBA, u koji je ušao 2004. godine kao 24. "pik" drafta.

Profi karijeru počeo je u Bostonu, igrao sa Lebronom 2008, ali mu je nedugo potom dijagnostikovan bipolarni poremećaj... Uz to, kružio je trač da je Vest bio u vezi sa Lebronovom majkom i da je uticalo na loše igre "kralja"!?

O tome su pisali vodeći američki mediji, oba igrača su to demantovala, ali je ostala priča u koju javnost uvek lakše poveruje nego u objašnjenja da to nije istina.

Bio je to početak kraja za Delontea. Klivlend ga je trejdovao, policija mu je u jednoj kontroli našla tri puške, od čega jednu u kutiji za gitaru!

Usledile su brojne kazne i bankrot, nakon što je od ugovora ukupno zaradio 16,5 miliona dolara. Zaposlio se u prodavnici nameštaja, a potom su počele da "kruže" slike sa ulice, na kojoj je počeo da živi.

A, završio je karijeru 2015!

Danas objavljeni snimak vezanog i prebijenog NBA košarkaša još jedna je tužna epizoda u priči o strašnoj sudbini Delontea Vesta. I veliki nauk da su psihički problemi ponekad veoma teško rešivi. Ma, koliko novca imali.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC