• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac prijetio, Partizan ostao miran - Zagorac i Tomas zakazali polufinale!

Autor mondo.rs

Čačani su pokazali kvalitet, a crno-bijeli da imaju rješenje za teške situacije. Poznato je koji timovi će se boriti za plasman u finale.

 KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Izvor: MN PRESS

Partizan je uspješno počeo odbranu trofeja Kupa Radivoja Koraća i krenuo ka svojoj trećoj "Žućkovoj ljevici" u nizu.

Partizan - Borac Čačak 87:79 (20:18, 26:15, 13:22, 28:24)

Možda će vas zanimati

Trijumfom protiv lidera tabele Druge ABA lige, ekipa Andree Trinkijerija zakazala je polufinalni duel protiv FMP-a za subotu u 19.30 časova, dok će od 17 u prvom polufinalu igrati Crvena zvezda i Mega.

To što se u subotu sastaju "jadranski" timovi potvrđuje da u četvrtfinalima nije bilo iznenađenja. Sve je proteklo u skladu sa očekivanjima, pa i duel Partizan - Borac, za koji je Trinkijeri unaprijed i sa debelim razlogom rekao da njegov tim kreće na najteži mogući put ka odbrani trofeja.

Zvezdi i FMP-u bila je potrebna četvrtina da počnu da "lome" otpor BKK Radničkog, odnosno Dinamika, Mega je poslije poluvremena krenula ka trijumfu protiv Slobode iz Užica, a Borac iz Čačka uspio je da odigra ravnopravno protiv lidera ABA lige sve do završnice.

Stefan Birčević počeo je veoma dobro utakmicu, ali je već u prvoj četvrtini morao da sjedne iza klupe zbog povrede zgloba i više se nije vraćao. Za to vrijeme, Nikola Janković je uveo crno-bijele u odličan ritam, donio im maksimalnih 13 poena prednosti na poluvremenu i činilo se da će tim iz Humske kontrolisati meč i u nastavku.

Međutim, Borac je pokazao da i pod Markom Marinovićem igra veoma čvrstu i upornu košarku.

Samo Veličković dobio odmor

Trinkijeri je koristio sve igrače osim kapitena, Novice Veličkovića. On je sa klupe bodrio ekipu.

Nizali su trojke Čačani dok se bližio kraj (12/26), zaostatak od 12 poena pretvorili u "minus 2" na početku posljednje četvrtine, odnosno u "minus 3" u pretposljednjem minutu.

Na zadovoljstvo većinski Partizanovih navijača u Čairu, Rade Zagorac ostao je sasvim priseban pred tim naletima Borca, pa je u najvažnijim trenucima pogocima iz teških pozicija održavao prednost i primakao crno-bijele pobjedi. Preuzeo je odgovornost i bio najbolji strijelac ekipe sa 16 poena.

Dok se meč lomio, "Zagor" je imao podršku Rašona Tomasa, krilnog centra koga je Trinkijeri nekoliko puta kritikovao tokom utakmice zbog loših reakcija na terenu. Amerikanac je na početku posljednjeg minuta vratio Borac na dva posjeda zaostatka (83:78), a onda je i 37 sekundi prije kraja "ovjerio" pobjedu crno-bijelih.

Borac je uložio zaista veliki trud, u beku Radovanu Đokoviću i Brajsu Džonsu imao najbolje strijelce utakmice (po 18 poena) i čuveni "Malina" sigurno će moći da bude zadovoljan nastupom svog tima, uprkos porazu.

Ekipa Andree Trinkijerija došla je u četvrtak u Niš kao rekorder u broju titula (sedam pehara od 2003, kada je nacionalni kup ponio to ime) i kao rekorder među srpskim timovima u broju nacionalnih kup trofeja (ukupno 15).

Crno-bijeli su trijumfovali u "Čairu" u prethodne dvije sezone, oba puta u direktnim duelima protiv Crvene zvezde, a posljednje četiri godine su redovni učesnici finala.

Kao što je poznato, igrači Partizana otišli su u Niš bez povrijeđenog tandema Redži Reding - Nemanja Gordić, kao i o duže vrijeme skrajnutog Žanisa Pejnersa. Večeras se tom spisku povrijeđenih pridružio i Birčević, pa ostaje da se vidi da li će biti spreman za subotnje polufinale protiv FMP-a, a potom i za unaprijed projektovano finale protiv Crvene zvezde u nedjelju.

Naravno, ako se do tada ne dogode iznenađenja, kojih u četvrtak i petak nije bilo.

Partizan: Volden 13, Mekadu 8 (9 sk), Jaramaz 10 (5 as), Birčević 7, Tomas 9, Zagorac 16 (1/3 za tri), Pejdž 6, Stefanović, Veličković, Janković 14 (8 sk), Trifunović, Mozli 4.

Borac: Đoković 18, Majstorović 2, Nerandžić 11, Džons 11, Čarapić 9, Popović 2 (5 as), Alikadić, Popović, Bumbić, Miletić 4, Gavrilović 13, Kočović 2.

Rezultati četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća:

FMP - Dinamik 98:73
Partizan - Borac Čačak 87:79

Odigrano u četvrtak:

Crvena zvezda - Radnički 107:67
Mega Bemaks - Sloboda Užice 82:73

Parovi polufinala:

Crvena zvezda - Mega 17.00
Partizan/Borac - FMP 19.30

Finale je zakazano za nedjelju u 21 čas.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC