• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić "opleo" po košarkašima Igokee: Mnogo sujete, biće još otkaza!

Autor mondo.ba

Trener Igokee Dragan Bajić oštro je kritikovao svoje košarkaše poslije poraza od Cibone u pretposljednjem kolu ABA lige. "Znam srž problema, dosta sam igrača već otpustio, ali biće ih još", kaže on.

 Igokea - Cibona , ABA liga, izjava Dragan Bajić Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

"Cibosi" su dalekometnom paljbom sa čak 17 trojki iz 30 pokušaja stigli do ubjedljive pobjede u Laktašima i stigli na korak do opstanka u regionalnom takmičenju - 84:97 (27:23, 21:33, 19:24, 17:17).

Bajić je na konferenciji za štampu najprije čestitao kolegi Ivanu Veliću i zagrebačkom klubu na zasluženoj pobjedi uz konstataciju da je Igokea završila posljednji domaći meč onako kako je i ušla u ovu sezone - jako loše.

Možda će vas zanimati

"Upozoravao sam ekipu da neće biti lako, želio sam da večeras izbjegnem baraž, ali nisam uspio. Mnogo toga mi se ne sviđa kad je u pitanju moj tim, puno ima sujete, puno nezadovoljstva, puno reakcija jednih na druge, što nije moja praksa u timovima koje sam vodio. Pokušao sam da gradim dobru atmosferu, nije to onaj tim iz četiri kola kad smo pobjeđivali, mnogo stvari se tu promijenilo. Znam srž problema, sješću sa ljudima koji vode klub da pokušamo da se tih igrača riješimo. Dosta sam igrača već otpustio, ali mislim da će ih biti još u narednom periodu. Nedopustivo je, to sam im rekao u svlačionici, gledajući uslove koje ima malo ko u ABA ligi, da su im plate na vrijeme, a da imaju ovakav odnos. Nije samo jedan, bilo ih je malo više večeras koji nisu poštovali dres koji nose. Nisam navikao da tako funkcionišem, u mnogim stvarima su mi vezane ruke, jer su se pojedinci postavili iznad tima. Tako više neće moći, iako se nadam da će sve da ispadne dobro na kraju po nas. To je najbitnije da izborimo opstanak, da izbjegnemo baraž, vjerujem da će tako biti poslije posljednjeg kola", izjavio je ogorčeni Bajić.

O analizi same utakmice apostrofirao je nekoliko detalja, koji su po njegovom mišljenju, riješili meč u korist Zagrepčana.

"Puno dekoncentracije u odbrani iako je Cibona bila izuzetno šuterski raspoložena. Dali su 17 trojki i teško je pobijediti takav tim, ali dekoncentracija u defanzivi. Čak 10 skokova u napadu Cibone i čak 17 koševa iz drugog napada. To je i prelomilo utakmicu".

"GRIN VIŠE NIJE ISTI ČOVJEK"

Izvor: MN PRESS

Bajić je potom otkrio da je posebno nezadovoljan Majklom Grinom.

"Otkako se Grin vratio iz Amerike, više nije isti čovjek ni košarkaš. Ni po ponašanju niti bilo čemu drugom, nisam zadovoljan pogotovo s njim, a prate ga i neki drugi pojedinci koji su stavili lične sujete i interese ispred tima što je nedopustivo i sigurno je da ja to neću da trpim. Ostalo je još jedno kolo, potrudiću se da stignemo do osmog trijumfa što je bio i moj cilj i da osvojimo osmo mjesto kako bismo naredne godine bili učesnici Superkupa. Poslije toga ću razgovarati sa upravom da vidimo šta je problem, možda je i do mene, šta znam? Ali, neke stvari nisu onakve kakve bi trebalo da budu, odnosno onakve kako ih zamišljam", zaključio je trener Igokee.

U posljednjem kolu, "igosi" će biti gosti kod Primorske.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Otn

Samo otpustaj pa neces ni titulu uzeti, kup si vec prosuo, u Aba gubite po 20 razlike od svakog

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC