• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Pobjedom izbjeći baraž, a praktično osigurati Superkup ABA lige!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee će u petak (20.00) dočekati zagrebačku Cibonu u 21. kolu, a eventualnim trijumfom bi bili blizu ovjeravanja osmog mjesta i plasmana u Superkup ABA lige naredne sezone.

 Igokea - Cibona, ABA liga, 21. kolo, najava Dragan Bajić, Jakov Mustapić Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Igosi" i "cibosi" su u sličnoj situaciji, s tim da Zagrepčani imaju pobjedu manje od Aleksandrovčana i sigurno će željeti da izbjegnu poraz u Laktašima koji bi ih mogao gurnuti prema opasnoj zoni ispadanja.

Nisu ni izabranici Dragana Bajića teoretski osigurali opstanak na Jadranu, ali bi eventualnim trijumfom mogli i da se jednom nogom izbore za osmo mjesto i plasman u Superkup ABA lige naredne godine.

Možda će vas zanimati

"Do kraja ABA lige ostala su još dva kola. Prva utakmica je protiv Cibone, ekipe kojoj je pobjeda možda i potrebnija nego nama. Ali, puno toga se i mi pitamo, pogotovo na domaćem terenu. Jedan trijumf bi nam vjerovatno teoretski osigurao osmo mjesto i plasman na ABA Superkup naredne godine, što bi bila velika velika stvar s obzirom na sve okolnosti. Prioritet je, ipak, izbjeći pretposljednje mjesto i baraž, a mi smo na dobrom putu. Ovo je naša posljednja utakmica kod kuće i zato pozivam publiku da dođe. Podrška sa tribina nam je puno značila do sada i zato se nadam da će nas navijači voditi do jako bitne pobjede", izjavio je Bajić.

Košarkaš Igokee Jakov Mustapić mišljenja je da na "cibosima" veći pritisak posebno nakon šokantnog poraza od Primorske kada je s pola terena pogodio Marko Luković u stilu Dušana Kecmana.

"Pritisak na njima je veći zbog situacije u kojoj se nalaze, pogotovo poslije nesrećnog poraza od Primorske u posljednjoj sekundi. Mi smo fokusirani na nas, ne na njih. Na najbolji mogući način smo spremili, i maksimalno smo fokusirani da utakmicu odvedemo u toku koji želimo", rekao je Mustapić.

Kad je u pitanju forma, oba tima su bilježila slične rezultate, Igokea je pobijedila na dvije u posljednjih pet utakmica, dok su "cibosi" uknjižili samo jedan trijumf na pet duela, s tim da imaju dva vezana, a Igokea jedan poraz.

Interesantan duel ispod obruča vodiće Đorđe Gagić i Filip Bundović, čiji međusobni okršaj bi mogao da bude odlučujući s obzirom da je centar Igokee treći strijelac i skakač sa prosjekom od 11.7 koševa i 3.7 skokova po utakmici, dok je košarkaš Cibone košgeter broj jedan, a treći po broju skokova kod hrvatskog tima (11.8 poena i 3.2 skoka).

Igokea ima bolji međusobni skor sa Cibonom (10:7), a u Laktašima (5:3).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC