• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić o tome što Kukoč nije u Kući slavnih: Da li je to smešno ili žalosno?

Autori Tanjug Autori Mirjana Šegan

Trofejni stručnjak ne može da se načudi što jedan od najboljih evropskih igrača i osvajač tri NBA prstena još nije primljen u Kuću slavnih u Springfildu

 Svetislav-Pesic-Zasto-Toni-Kukoc-jos-nije-primljen-u-Kucu-slavnih Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena Svetislav Pešić izjavio je da mu je nejasno kako nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac Toni Kukoč nije izabran u Kuću slavnih u Springfildu.

Kukoč, koga je Pešić trenirao u mlađim kategorijama, treći put zaredom, a ukupno osmi, bio je nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran.

Možda će vas zanimati

Ispred nekadašnjeg igrača Jugoplastike, Treviza, Čikaga, Filadelfije, Atlante i Milvokija, u klasu 2020 izabrani su tragično nastaradali Kobi Brajant, čuveni centri Tim Dankan i Kevin Garnet, igrač i trener Rudi Tomljanović, Edi Saton, Tamika Kečing, Kim Malki i Barbara Stivens.

"Uz svo poštovanje prema svima koji su već primljeni u Kuću slavnih i čestitke svakom od njih, teško mi je da poverujem da jedan od najboljih igrača u istoriji košarke Toni Kukoč još nije u Kući slavnih", rekao je Pešić Tanjugu.

Srpski trener ostavio je dubok trag u Kukočevoj karijeri, sa kojim je bio kadetski (1985) i juniorski (1986) prvak Evrope, kao i omladinski šampion sveta (1987) na čuvenom prvenstvu u Bormiju, koje je obeležio upravo hrvatski igrač.

"Mislim da danas ne postoji nijedan ljubitelj košarke, a da ne voli Tonija Kukoča. Jednostavno, njega ne možeš da ne voliš. Ne samo zbog onog što je on dao svetskoj košarci, već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje, nego i svih trenera koji su ga trenirali, ali onih koji nikada nisu radili sa njim, kao i košarkaš koji su igrali i onih koji nikada nisu bili njegovi saigrači".

Pešić je naveo da je neverovatno da jedan od najboljih košarkaša na svetu svih vremena, koji iza sebe ima sve moguće titule koje postoje u svetskoj profesionalnoj i amaterskoj košarci, koji je u svim kategorijama osvajao svetska, evropska prvenstva, evropske lige, nacionalne lige i bio i šampion NBA, ne može da dođe na red za Kuću slavnih.

"Ja ne znam da li je to smešno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svetu gde sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svetu", zaključio je Pešić.

Toni Kukoč je tokom bogate karijere osvojio i zlato na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), svetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Tri puta bio je šampion Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989, 1990. i 1991), dok je sa Čikago Bulsima tri puta osvajao šampionski prsten NBA lige (1996, 1997. i 1998).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC