• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan poštedio Zvezdu

Vaterpolisti Partizana očekivano pobijedili Zvezdu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Gojko Pijetlović spriječio debakl crveno-bijelih.

 VATERPOLO: Partizan poštedio Zvezdu Izvor: MONDO

Nije bilo neizvjesnosti u prvom duelu polufinala Kupa Srbije u vaterpolu. Srpski šampion i branilac trofeja u ovom takmičenju, Partizan pobijedio je Crvenu zvezdu Vet i plasirao se u finale.

Partizan - Crvena zvezda Vet 7:2 (1:0, 0:0, 4:1, 2:1).

Prvo poluvrijeme završeno je nevjerovatnim rezultatom - 1:0 za Partizan! Kako se to dogodilo?

Pa, Partizan je baš kao protiv Barselone u Evroligi, stvarao šanse i promašivao, ali treba reći i da je nekadašnji golman crno-bijelih Gojko Pijetlović bio izvanredan. Branio je sve što je mogao, a posebno je bio inspirisan protiv rođenog brata Duška, centra Partizana, kome je odbranio bar šest udaraca u prve dvije četvrtine.

Zvezda u prvih osam minuta nije uspjela da organizuje gotovo nijedan napad. Odbrana Partizana je bila vrlo čvrsta, neprobojna, a tek u drugoj četvrtini crveno-bijeli su nekako dolazili u poziciju za udarac. Bez uspjeha. Nisu uspjeli ni da daju gol sa igračem više.

Partizan je ono malo neizvjesnosti otklonio u trećem dijelu igre. Izuzetna odbrana crno-bijelih bila je temelj za napade, koje je u tom dijelu igre konačno uspijevao i da realizuje. Zvezda je prvi gol dala iz peterca.

I jedni i drugi imali su očajan procenat šuta iz igre, pa u tome treba tražiti glavni razlog malog broja golova. Ali i u sjajnim odbranama Gojka Pijetlovića, bez dileme igrača utakmice.

Očigledno je da Partizan još nema igru potrebnu za Evroligu. Odbrana funkcioniše odlično, ali zato u napadu i dalje škripi. A bliži se duel sa Olimpijakosom u Atini, možda i ključni za plasman crno-bijelih u narednu fazu najjačeg klupskog takmičenja.

Dvostruki strijelac Andrija Prlainović rekao je da je dobro što je Partizan imao tešku utakmicu pred duel sa Olimpijakosom.

"Nismo otvorili utakmicu na pravi način, nekoliko zicera smo promašili, a Gojko Pijetlović je imao svoj dan. Problem nam je realizacija, ali imamo vremena da se pripremimo i da to popravimo. Dobro je i što se Zvezda vratila u srpski vaterpolo i nadam se da će narednih sezona biti dovoljno jaka da se umiješa u borbu za trofeje", rekao je Partizanov golgeter.

Najiskusniji u ekipi Zvezde, bivši as Partizana i proslavljeni reprezentativac Dejan Savić rekao je da je Partizan pokazao koliko je jak.

"Zvezda je dala maksimum i mislim da krajnji rezultat nije realno stanje između ove dvije ekipe. Partizan je u trećoj i četvrtoj četvrtini dodao gas i lagano priveo utakmicu kraju. Zna se da je Partizan u tri, četiri najbolje ekipe u Evropi, samim tim i u svijetu. Partizan je odlična ekipa sa jakim individualcima, u tom smislu može da mu parira jedino Pro Reko", rekao je Savić.

PARTIZAN: Andrija Prlainović i Aleksandar Radović po 2, Teodoros Hadžiteodoru, Stefan Mitrović, Milan Aleksić po jedan.

ZVEZDA: Dejan Savić i Boris Popović po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan 1/2; Zvezda 0/2.

PETERCI: Obe ekipe po 1/1.

Drugo polufinale igraju Vojvodina i kikindski ŽAK.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC