• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Igrači i ja smo za promjene!

Selektor Dejvis kup tima kaže da osvajanje "salatare" mora biti iskorišćeno za zaokret u radu i poboljšanje uslova rada u srpskom tenisu.

 Obradović: Igrači i ja smo za promjene! Izvor: MONDO

Prije samo nedelju dana su se Bogdan Obradović, najbolji srpski teniseri i predsjednik Saveza Slobodan Živojinović zajedno šišali "do glave" poslije velike pobjede nad Francuskom.

Danas, potpisi Obradovića i igrača stoje ispod saopštenja Srđana Đokovića, koji je javno zatražio odlazak Živojinovića i trenutne garniture.

Da Novakov otac - koji ponavlja da ga ne zanima nikakva funkcija - konkretno djeluje na tom planu, govori i to što je u subotu održao sastanak sa predstavnicima velikog broja beogradskih klubova.

Bogdan Obradović je za "Sportski žurnal" rekao da daje glas za promjene, pošto do sada mnoga obećanja nisu ispunjena, prvenstveno ono koje se tiče izgradnje Nacionalnog teniskog centra.

"Obećano nam je da će početi izgradnja kod Hale sportova, ali sve to je samo na papiru. Godinama nam obećavaju slično i ništa se nije promijenilo. Nemamo dovoljno ni trenera, ni klubova, ni terena... Vjerujte mi da je lakše osvojiti Dejvis kup, nego uraditi sve ovo što nas čeka", istakao je Obradović.

Osnovni problem je nedostatak novca, a selektor Srbije smatra da su Savezu neophodni ljudi koji će umjeti da obezbijede značajna sredstva nezavisno od države.

"Nije važno da li se neko bavio tenisom, važno je koliko može da pomogne. Tenis je užasno skup, potrebno je mnogo novca, pogotovo za juniore koji putuju svijetom. Treba zaposliti trenere, kondicione stručnjake, masere, ljekare..."

"Naprimjer, Zoran Grbović, kondicioni trener koji je radio sa cijelom ovom generacijom. On mora da dobije stalni posao u Savezu ne samo da bi radio, nego i da bi prenio znanje na mlađe stručnjake".

Obradović kaže da trijumf u Dejvis kupu mora biti zamajac srpskog tenisa.

"Moramo da radimo kao Španija, da imamo dvadesetak igrača u prvih 100 na svijetu. Sa novim načinom rada bi to bilo moguće. Do sada je sve zavisilo od roditelja, red je da se teret prebaci na TSS, koji mora da finansira razvoj talentovanih juniora".

"Ne znam ko će biti kandidat za novog predsjednika, meni je važno samo da postoji vizija i da se uradi sve kako bi tenis napredovao. Igrači se 100 odsto slažu sa mnom - ovako kao do sada više ne može", zaključio je selektor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC